Сільського голову покарають за корупцію

Сільського голову покарають за корупцію
Володимир-Волинською прокуратурою притягнено до відповідальності Лудинського сільського голову Андрія Никитюка за звинуваченням у корупції.

Про це повідомляють в обласній прокуратурі Волині.

Володимир-Волинський міжрайонний прокурор Юрій Луцик вніс до Апеляційного суду Волинської області протест на постанову судді Володимир-Волинського міського суду про закриття провадження у справі про притягнення до адміністративної відповідальності Лудинського сільського голови Андрія Никитюка.

1 лютого 2012 року міжрайонною прокуратурою було складено протокол про адміністративне корупційне правопорушення щодо голови сільської ради села Лудин. Прокурорська перевірка встановила, що Андрій Никитюк незаконно дозволив директору комунального господарства виконувати обов’язки головного бухгалтера Лудинської сільської ради.

Таким чином він використав службові повноваження та пов’язані з цим можливості з метою одержання за це іншою особою неправомірної вигоди, в даному випадку заробітної плати у розмірі 4084 грн.

Крім того, сільський голова, хоч знав про те, що, виконуючи обов’язки головного бухгалтера й отримуючи за це зарплату за рахунок місцевого бюджету, директор комунального підприємства є посадовою особою місцевого самоврядування, й не може за сумісництвом виконувати свої обов’язки директора КП та отримувати відповідну заробітну плату, не вжив заходів щодо протидії корупції.

Володимир-Волинський суд, розглянувши протокол про правопорушення, закрив провадження у справі.

Наразі ж за результатами розгляду протесту Володимир-Волинського міжрайонного прокурора постанову судді Володимир-Волинського міського суду апеляційним судом Волинської області скасовано як незаконну та прийнято нову постанову, якою Лудинського сільського голову Андрія Никитюка визнано винним у вчиненні адміністративних корупційних правопорушень.

До нього застосовано стягнення у вигляді штрафу на суму 3550 грн. Штраф посадовець уже сплатив.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Сільського голову покарають за корупцію
15 травень, 2012, 17:37