Злісні порушники на виборах потраплять до «чорного списку». ФОТО

Злісні порушники на виборах потраплять до «чорного списку». ФОТО
Членів комісії, які під час підготовки до виборів та, власне, виборчого процесу порушують законодавство, заноситимуть до публічної бази «злісних порушників», аби не допустити їх до наступних виборчих процесів.

Про це стало відомо під час прес-конференції на тему: «Підсумки спостереження за виборчою кампанією на Волині: оцінка фактів порушень, прогнози щодо дня виборів» у ВолиньМедіа в п’ятницю, 24 жовтня.

Координатор виборчих програм Громадянської Мережі ОПОРА у Волинській області Михайло Шелеп щодо стану готовності виборчих дільниць до виборів розповів, що на Волині 5 ОВК працюють стабільно та більшість членів комісії там виконують свої обов’язки сумлінно.

Щодо позитиву, то за словами Щелепа, цього року члени ОВК пройшли навчання та отримали методичні матеріали (рекомендації експертів, посібник з постановами ЦВК тощо).

«Є шанси що голосування пройде за законом», - зазначив координатор ОПОРИ на Волині.
Координатор виборчих програм Громадянської Мережі ОПОРА у Волинській області Михайло Шелеп
Координатор виборчих програм Громадянської Мережі ОПОРА у Волинській області Михайло Шелеп

За словами Михайла Шелепа, серед уже відомих мінусів – проведення виборчої кампанії у стислі терміни, рознесення запрошень із запізненням, проблеми з приміщеннями (наприклад в Ковельській окружній виборчій комісії), проблеми з освітленням приміщень.

Також координатор виборчих програм Громадянської Мережі ОПОРА на Волині запропонував ініціативу щодо інформування про незаконні дії членів виборчої комісії та створення надалі публічної бази злісних порушників.

«Ми, ОПОРА, пропонуємо таку ініціативу: є наступна проблема кожного рокує члени комісії, які порушують законодавство: виганяють спостерігачів, неправильно проводять процес… Ми будемо закликати усіх інформувати нас про незаконні дії членів виборчої комісії, аби мати публічну базу злісних порушників… Аби не допустити таких членів комісії до наступних виборчих процесів», - наголосив Шелеп.
Прес-секретар Громадянської Мережі ОПОРА у Волинській області Мая Голуб
Прес-секретар Громадянської Мережі ОПОРА у Волинській області Мая Голуб

Щодо порушень, уже відомих та зафіксованих, під час прес-конференції назвали декілька, серед яких:

-розміщення агітматеріалів в недозволених місцях (агітація на таксі від кандидата у нардепи Ігоря Рицка, на маршрутних таксі «Луцьк-Експрес» - агітація від кандидата у нардепи Ірини Констанкевич, агітація на приміщенні районної комунальної власності в Маневичах від кандидата у нардепи від Блоку Петра Порошенка, розміщення агітматеріалів в приміщенні Східноєвропейського національного університету імені Лесі України (агітматеріали розміщували на столі та за склом стенду);

«На жаль, порушень є багато. Говорити про чесну й прозору кампанію не доводиться», - каже Михайло Шелеп.

Також за його словами під час виборчої кампанії порушуються правил агітації: відсутність інформації про замовника та розробника рекламних матеріалів, відсутність інформації про тираж, пошкодження білбордів тощо.

-виготовлення агітаційних матеріалів не з виборчого фонду (наприклад, листівка Ігоря Рицка, яка виготовлена на його власному обладнанні, хоча за законом такі агітматеріали потрібно друкувати лише з виборчого фонду);

-виборче благодійництво;

-непрямий підкуп виборчів (роздача гумових кульок та браслетів батькам та їхнім дітям активістами, проте за законом подарунки у будь-якому вигляді кандидати дарувати не мають права).

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Стаття 74 пункт 14:
Забороняється проводити передвиборну агітацію, що супроводжується наданням виборцям, закладам, установам, організаціям коштів або безоплатно чи на пільгових умовах товарів (крім товарів, що містять візуальні зображення назви, символіки, прапора партії, за умови, що вартість таких товарів не перевищує три відсотки розміру мінімальної заробітної плати), послуг, робіт, цінних паперів, кредитів, лотерейних білетів, інших матеріальних цінностей.
То в нас кульки і браслети вже перевищує три відсотки розміру мінімальної заробітної плати?

Я розумію, що ви Михайле дуже суб'єктивний і переходите на особистості. Але ж чи не ви мені колись говорили, що ті хто маніпулює законами(їхніми формулюваннями) це і є виборчий злочинець.
Відповісти
а ви вмієте читати те що пишете?
почитайте ще раз "крім товарів, що містять візуальні зображення назви, символіки, прапора партії..."
де тут на кульках та браслетах символіка партії????
там лише імя кандидата, тому допустима межа вартості товарів кандидатів не стосується
а тепер ще раз почитайте свій останній абзац
Відповісти
Мартиняк V GARADGI growi rozdae$$$$$, babyli vhora 100grn dalu
Відповісти
Дайте телефон або адресу бабці - уточнимо. Інакше, не пишіть дурні.
Відповісти
Останні новини
Злісні порушники на виборах потраплять до «чорного списку». ФОТО
24 жовтень, 2014, 13:29