Волинський центр зайнятості не зобов'язаний працевлаштовувати

Волинський центр зайнятості не зобов'язаний працевлаштовувати
Центр зайнятості не зобов’язаний працевлаштовувати неповнолітніх та незастрахованих громадян.

Про це йшлося під час селекторної наради директора Волинського обласного центру зайнятості Раїси Кучмук у вівторок, 28 жовтня.

За її словами, обов’язок працевлаштовувати та навчати незастрахованих громадян повинні взяти на себе спеціально створені Молодіжні центри праці, оскільки цю функцію українські центри зайнятості взяли на себе на добровільних засадах. В Європі заклади праці таких клієнтів не обслуговують.

«Вони обслуговують тих людей, які мали роботу, втратили її та виявилися без роботи. Молоді люди, які шукають перше робоче місце, вони і не мали ще цієї роботи. Як цій молодій людині у 18 років не прийти до розпачу? Хто має зорієнтувати її, коли така послуга в центрі зайнятості не надається?» - з таким запитанням звернулась Раїса Кучмук до присутніх.

Вона наголосила, що головний шлях вирішення цієї проблеми - співпраця з їхніми партнерами: навчальними закладами та громадськими організаціями.

«Ми це робимо з метою, щоб адаптувати європейський досвід і показати, що це не наш головний біль. Робота зі шкільними та позашкільними закладами скеровується для того, щоб ви переконали в першу чергу колег наших, партнерів, що якщо вони теж разом з нами і з українським народом хочуть жити в Європейському Союзі, то мають чітко усвідомити свою місію і свої функції», - зауважила Кучмук.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 10
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Робота існує для тих хто її шукає, а неповнолітні ідуть щоб вивчитись безкоштовно отримати допомгу від держави, і вимагати від центразайнятості працевлаштування. ТАК ВІЧНО НЕБУДЕ!!!
Відповісти
та ну! Ніби повнолітнім надають допомогу.. пфф... Спрою
Відповісти
За наклеп, особливо на державний орган, треба подавати до суду i штрафувати видання,
а в час вiйни призупиняти дiяльнiсть.
Відповісти
Кучмук нелюстрована. Центр зайнятості налагодив наступну схему. Людина стає на облік у ц.з., шукає собі роботу, знаходить, а тоді бере направлення з ц.з. ні з їхньою допомогою знайшла. Нащо ця армія дармоїдів на чолі з регіональною депутаткою обласної ради. Куди витрачають мільйони бюджетних коштів? На робочі місця стоворені без їх допомоги і роботу, яку самі люди собі й знаходять. А Кучмук робить показники.
Відповісти
дійсно люди самі собі шукають роботу, а на папері це заслуга центру...
Відповісти
да,я приймала на роботу таку, вона стояла на біржі,прошу трудову книжку, вона поїхала зробити запис про те, що припинена виплата допомоги, бо ж вже взавтра їй виходити до нас на роботу, а центрі того запису їй спочатку не зробили, а дали направлення на роботу, щоб я поставили печатку, написала її майбутню посаду, зарплату, тоді запис зроблять у трудовій. Це було в Луцькому районному ЦЗ.
Відповісти
а компенсацію хто потім просить єдиного внеску часом не підприємці? часом не ми людей оформляємо на пів ставки, щоб сплачувати менше внесків? нам вигідно так, а людям?
Відповісти
в мене теж така ситуація була. знайшла роботу, сама. прийшла зробити запис, що припинена виплата допомоги а мені говорять що так просто не можна, треба щоб роботодавець заповнив 2 папірця. 1 - це направлення на роботу, 2й не пам'ятаю. і сказали принести ОБОВ'ЯЗКОВО наказ про прийняття на роботу, бо по іншому не буде. Але хто втрапив в таку халепу, раджу читати законодавство! ви маєте право відмовитись від послуг цз. написавши заяву і при цьому ніяких штрафів і т.д. не буде.
Відповісти
То чого ж ти отримувала допомогу по безробіттю в ЦЗ, якщо це зло? Верни грош!!!!!!!!!!!!
Відповісти
Це не зло, але це і не гроші ЦЗ, а ддержави.
Відповісти
Останні новини
Волинський центр зайнятості не зобов'язаний працевлаштовувати
28 жовтень, 2014, 22:41