До кінця травня бензин подешевшає на 40 копійок

До кінця травня бензин подешевшає на 40 копійок
До кінця травня пальне на вітчизняних АЗС подешевшає на 40 копійок, а солярка - на 30.

Про це ТСН повідомили в Експертно-аналітичній групі з питань функціонування ринку нафти, нафтопродуктів і розвитку нафтопереробної промисловості при Кабміні.

«За розрахунками Секретаріату ЕАГ, якщо ціна на нафту і світлі нафтопродукти збережеться на нинішньому рівні і не буде різких стрибків на європейських біржах, то ціна на імпортоване паливо повинна зберегтися на нинішньому рівні. Отже, слід очікувати до кінця травня зниження ціни на бензин до 40 копійок за літр, а дизельного палива - до 30 копійок», - запевнили у відомстві, пише видання.

Експерти відзначають, що накопичені за останній час запаси палива і тенденції до зменшення цін на європейських ринках свідчать про те, що до кінця травня можливе істотне зниження цін в роздрібних мережах АЗС.

У зв'язку з цим на найближчому засіданні групи знову планується розглянути питання про подальше зниження цін на нафтопродукти.

Як відомо, починаючи з середини лютого поточного року пальне на вітчизняних АЗС через ріст світових цін на нафту подорожчало на гривню.

Проте останнім часом світові котирування пішли на спад, що, за прогнозами фахівців, має вплинути і на цінники на українських заправках.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: ціни, бензин
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
До кінця травня бензин подешевшає на 40 копійок
17 травень, 2012, 12:25