На вулицях побільшає відеокамер і поменшає міліції

На вулицях побільшає відеокамер і поменшає міліції
Міліція має намір встановити в громадських місцях системи відеоспостереження.

МВС повідомляє, що підготувало пропозиції до Ради національної безпеки і оборони розглянути це питання за ініціативою міністра Віталія Захарченка, пише ТСН.

У відомстві наголошують, що ефективність застосування систем відеоспостереження підтверджується зарубіжним досвідом правоохоронної діяльності. Зокрема, використання цих систем в країнах ЄС та США «значно сприяє оперативності реагування на правопорушення, швидкому встановленню осіб, які їх вчиняють».

«Світовий досвід показує, що наявність систем відеоспостереження є стримуючим фактором для правопорушника, навіть за відсутності співробітника поліції. Облаштування громадських місць системами відеоспостереження дасть змогу громадянам почуватися на вулицях міст більш безпечно», – стверджують в МВС.

За розрахунками відомства, використання таких систем дозволить зменшити кількість працівників міліції на вулицях міст і зробить їхню роботу більш ефективною.

«Враховуючи той факт, що наразі міністерство фінансується на 42% від потреби, це дозволить більш ефективно розподіляти ці кошти не на утримання великої кількості працівників міліції, а на їх оснащення», – кажуть у міліції.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: міліція
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На вулицях побільшає відеокамер і поменшає міліції
17 травень, 2012, 12:40