На Волині взялися за власників нелегальної травматичної зброї

На Волині взялися за власників нелегальної травматичної зброї
Волинська прокуратура розпочала перевірку законності видач волинянам дозволів на придбання, зберігання та використання травматичної зброї.

Про це повідомляють у прокуратурі Волинської області.

У ході перевірок виявлено непоодинокі порушення законодавства.

Прокурор Любешівського району встановив факт отримання двома громадянами дозволів на придбання, зберігання та використання травматичної зброї на підставі підроблених довідок ДП «Любешівське лісове господарство». Згідно з цими довідками, громадяни працювали майстрами лісу й мали право на отримання таких дозволів. За цим фактом 15 травня 2012 року порушено кримінальну справу. Розслідування справи взято на контроль прокуратурою області.

Виявили прокурори й порушення вимог Закону України «Про участь громадян в охороні громадського порядку і державного кордону» в діяльності громадських формувань з охорони громадського порядку. Встановлені десятки фактів отримання членами «Варт порядку» дозволів на носіння та зберігання травматичної зброї у той час, коли вони взагалі не виконують, не мають намірів та і права без відповідної підготовки виконувати функції з охороні громадського порядку.

На усунення цих порушень прокуратура Волині внесла подання начальнику УМВС України в області. За результатами його розгляду 50 особам – членам громадських формувань з охорони громадського порядку анульовано дозволи на придбання, зберігання та використання травматичної зброї.

Установлені також випадки надання дозволів на придбання, зберігання та використання травматичної зброї особам, які беруть участь у кримінальному судочинстві, хоча необхідності у застосуванні таких заходів безпеки наразі нема. 49 особам такі дозволи були видані ще понад 10 років тому й донині вони користувались травматичною зброєю, хоча відсутня будь-яка загроза їх життю, здоров’ю, житлу та майну. Органи прокуратури області прийняли рішення про скасування їм заходів безпеки та поставили питання перед УМВС України у Волинській області про анулювання дозволів.

Усього за результатами перевірки прокуратура Волині порушила 2 кримінальні справи за фактом хуліганств з використанням травматичної зброї, 1 кримінальну справу за фактом підроблення документів для її отримання, внесено 16 документів прокурорського реагування в органи внутрішніх справ, влади та місцевого самоврядування, анульовано 50 дозволів на зберігання та носіння травматичної зброї, вилучено 9 одиниць такої зброї.

Нагадаємо, що за хуліганські дії з використанням травматичної зброї передбачене покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 7 років. Постріли ж у життєво важливі органи переважно кваліфікуються як замах на умисне вбивство.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: кримінал
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На Волині взялися за власників нелегальної травматичної зброї
18 травень, 2012, 09:30