Податківцям за роботу поставили двійку

Податківцям за роботу поставили двійку
Вітчизняні підприємці виставили Податковій службі незадовільну оцінку її роботи.

Бізнес негативно оцінив обтяжливість процедур адміністрування податків і високий ступінь фіскального тиску, виставивши податківцям низький рейтинг – всього 1,9 бали з 5, повідомляє ТСН.

Про це свідчать результати дослідження, проведеного «Європейською бізнес-асоціацією», яка опитала 117 малих, середніх і великих компаній, пише «Комерсант-Україна».

Загальний рейтинг податкової системи – лише 1,9 бала за п'ятибальною шкалою.

Зокрема, податкове законодавство оцінили в 1,76 бала, простоту адміністрування – 1,62, фіскальний тиск – 2,11.

Найкращий показник – 2,36 – у якості податкового обслуговування, яке включає компетентність персоналу, оперативність і зручність прийому декларацій, надання зрозумілих відповідей на запитання платників.

80% підприємств вважають, що законодавство та податковий режим заважають розвитку їх бізнесу та притоку інвестицій. Податковий кодекс для них – це суміш суперечливих норм, неоднозначних трактувань та ускладнення звітності.

Ще одним негативом, на який скаржаться 77% бізнесменів є фіскальний тиск. Головним чином це систематичні пропозиції податківців про сплату податків авансом, у тому числі для отримання повернення ПДВ, 50% отримують необґрунтовані інформаційні запити, 42% страждають від обтяжливих перевірок.

У 17% компаній в 2011 році було більше 7 перевірок.

Серед позитивних змін бізнесмени відзначили об'єднання податкових норм в одному документі, зниження ставки податку на прибуток, скорочення кількості місцевих зборів, право автоматичного відшкодування ПДВ.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: податкова
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.