На Рівненщині шукали захоронення польських офіцерів. ФОТО

На Рівненщині шукали захоронення польських офіцерів. ФОТО
Міжнародна пошуково-археологічна експедиція у селі Тинне на Рівненщині провела розкопки в пошуках захоронень офіцерів Корпусу оборони прикордоння Польщі.

З 6 по 10 листопада 2014 року проходила спільна пошуково-археологічна експедиція, - повідомляє державне підприємство "Волинські старожитності".


Участь у ній взяли ДП «Волинські старожитності» (Олексій Златогорський, Тарас Верба), ДП «Рівненська старовина» (Юрій Харковець), Рада охорони пам’яті боротьби та мучеництва (Домініка Семінська, Адам Кучинські) Товариство ветеранів польських прикордонних формувань(Вальдемар Бохенські), волонтери з польських прикордонних військ, за підтримки віце-консула Республіки Польща в Україні Кшиштофа Васілевського, місцевого краєзнавця Світлани Коток, «Фундація незалежності» з Любліна (Ян Федірко).

Метою пошукових робіт було виявити місця поховань офіцерів Корпусу оборони прикордоння Польщі, які були взяті в полон Радянськими військами та розстріляні в районі села Тинне у вересні 1939 року. Роботи ускладнювались відсутністю документальних чи архівних даних, у пошуках науковці покладались на свідчення старожилів.

7 листопада було закладено траншею розмірами 1х10 метрів у найбільш вірогідному місці розстрілу, там слідів поховання не знайшли.

8-9 листопада проводилось шурфування в інших ймовірних місцях, яке також не дало результатів.

Була проведенна урочиста месса в Преображенському костелі.

Хоча, на жаль, роботи не дали результатів, та всі організації сподіваються в майбутньому на плідну співпрацю та продовження пошуків в селі Тинне.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На Рівненщині шукали захоронення польських офіцерів. ФОТО
12 листопад, 2014, 12:37