Через матір-п’яницю померла 3-місячна дитина

Через матір-п’яницю померла 3-місячна дитина
У селі Запілля Любомльського району на Волині мати створила для 3-місячної доньки такі умови, що та, занедужавши, невдовзі померла.

Любомльська міжрайонна прокуратура порушила кримінальну справу щодо горе-матері, інформує прес-служба прокуратури області.

Як розповів заступник прокурора області Сергій Масалов, перевірка, проведена Любомльською міжрайонною прокуратурою, встановила, що матір тривалий час не виконувала свої обов’язки по догляду за маленькою донькою.

Жінка зловживала спиртним і до, і під час вагітності. Тому маля народилось зі складними вродженими захворюваннями і потребувало материнської уваги та постійного медичного догляду, правильного та повноцінного харчування.

Проте, забравши дитину з лікарні, горе-матір і далі пиячила, витрачаючи кошти, які отримала при народженні дитини, на горілку. Вона обмежувала дівчинку в харчуванні, необхідному одязі, створила несприятливі побутові умови для проживання в будинку, де вони мешкали.

Коли дитина захворіла й потрапила до лікарні, мати через тиждень наполягла, аби її виписали додому, і проігнорувала рекомендації районних лікарів щодо необхідності подальшого лікування дівчинки в обласному дитячому територіальному медичному об’єднанні.

Від отриманих захворювань дихальних шляхів тримісячна дитина померла.

Тепер жінці за вчинення злочину, передбаченого ст. 166 Кримінального кодексу України загрожує покарання у вигляді обмеження волі на строк від двох до п’яти років або позбавлення волі на той самий строк.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
І знову горілка приводить до смерті ...
Відповісти