У Луцьку інспектора ДАІ, який взяв хабар, виправдали два волинських суди

У Луцьку інспектора ДАІ, який взяв хабар, виправдали два волинських суди
Як встановила прокуратура, інспектор ДАІ Олександр Соколюк у грудні минулого року оформив відмову у порушенні кримінальної справи по факту ДТП, взявши за це гроші з винуватця пригоди.

Причому вимагав гроші двічі, бо перший раз відмову скасували, - йдеться у публікації «Некорупційний» даішник і «справедливий» волинський суд на ВолиньPost.

Чоловік, з якого даішник вимагав гроші, повідомив про факт вимагання до правоохоронних органів. Відтак Соколюка затримали якраз в момент «отримання вигоди».

Прокуратура інкримінувала Соколюку адміністративне корупційне правопорушення.

Але судддя міськрайонного суду Михайло Квятковський виправдав інспектора. Суд не знайшов у діях інспектора «порушення встановлених законом обмежень щодо використання службових повноважень».

При цьому суд опирався на статтю 4 Закону України «Про засади запобігання і протидії корупції».

У постанові суду йдеться:

«Відповідно до змісту Закону України «Про засади запобігання і протидії корупції», зокрема ст. 6: особам, зазначеним у пунктах 1-3 частини першої статті 4 цього закону, забороняється використовувати свої службові повноваження та пов’язані з цим можливості з метою одержування неправомірної вигоди для себе чи інших осіб, у тому числі:

1) Неправомірно сприяти фізичним або юридичним особам у здійсненні ними господарської діяльності, одержанні субсидії, субвенцій, дотацій, кредитів, пільг, укладанні конфліктів (у тому числі на закупівлю товарів, робіт і послуг за державні кошти);
2) Неправомірно сприяти призначенню на посаду особи;
3) Неправомірно втручатися в діяльність органів державної служби, органів місцевого самоврядування або посадових осіб;
4) Неправомірно надавати переваги фізичним або юридичним особам у зв’язку з підготовкою проектів, видаванням нормативно-правових актів та прийняттям рішень, затвердженням (погодженням) висновків.

Таким чином, аналізуючи зазначені обставини, суд вважає, що Соколюком О. Ф. не було вчинено дій, які з об’єктивної сторони, підпадають під адміністративну відповідальність за ч.1 ст. 172-2 КУпАП, а тому в діях відсутній склад інкримінованого йому правопорушення»
- сказано у постанові Луцького міськрайонного суду, підписаного суддею Михайлом Квятковським.

Цікаво, що після того, як прокуратура подала протест на таке рішення суду, Апеляційний суд Волинської області 18 квітня залишив протест без задоволення.

Суддя Василь Оксентюк, слово в слово повторивши аргументацію судді Квятковського, вказав: «Висновки суду першої інстанції ґрунтуються на фактичних обставинах справи і є правильними. Доводи апелянта про те, що суд першї інстанції невірно оцінив докази та дії Соколюка О. Ф. є безпідставні. Постанова суду – законна і обґрунтована. Підстав для її скасування немає».

Читати більшу е матеріалі «Некорупційний» даішник і «справедливий» волинський суд

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
незліться люди добрі. ось Вам покращення життя вже сьогодні.
Відповісти
позорить рід свій
Відповісти
Останні новини
У Луцьку інспектора ДАІ, який взяв хабар, виправдали два волинських суди
21 травень, 2012, 17:47