Водоканал в Ковелі скидає в Турію нечистоти

Водоканал в Ковелі скидає в Турію нечистоти
Волинські екологи ще з початку цього року приступили до перевірки підприємств, які мають викиди у водойми: до них потрапив в Ковельський водоканал
Волинські екологи ще з початку цього року приступили до перевірки підприємств, які мають викиди у водойми: до них потрапив в Ковельський водоканал.

Про це повідомляє видання Про Ковель.

Відділом інструментально-лабораторного контролю екоінспекції були відібрані на аналіз проби стічних вод. Після їх ретельного опрацювання екологи встановили, що водоканал допускає перевищення показників граничнодопустимих скидів. А отже не забезпечує якісної очистки зворотних вод від забруднюючих речовин.

У відповідності до вимог природоохоронного законодавства винних посадових осіб підприємства було притягнуто до адміністративної відповідальності у вигляді штрафу.

Нагадаємо, що ось уже кілька років поспіль приблизно однієї й тієї ж пори року, переважно літом, водні плеса річки Турія потерпають від неочищених скидів, після чого масово гине риба, а санепідстанція наполегливо рекомендує любителям поніжитися у прохолодній водичці відкласти цю процедуру на невизначений період. Звісно ж, коли на дворі температура сягає до 30 градусів, а той вище, до порад спеціалістів люди не дуже прислухаються. У брудній воді продовжують борсатися як дорослі, так і діти.

Цьогоріч екологи не стали чекати літа і вже зафіксували випадки скиду неочищених стоків. Чи вплине їхнє попередження у вигляді штрафу на сумлінне виконання працівниками водоканалу професійних обов’язків на нинішній купальний сезон покаже час. Залишилося чекати недовго. Міський пляж, як і зазвичай, відкриють у червні.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Майкон лишається в Луцьку
22 травень, 2012, 09:30
Водоканал в Ковелі скидає в Турію нечистоти
22 травень, 2012, 09:14