Екс-голову РДА, який попався на хабарі, відпустили за 200 тисяч гривень

Екс-голову РДА, який попався на хабарі, відпустили за 200 тисяч гривень
Для депутата Волинської облради із фракції Партії регіонів, екс-голови Ратнівської райдержадміністрації Валерія Трикоша суд обрав міру запобіжного заходу у вигляді застави обсягом 204 тисячі гривень.

Таку постанову Печерський райсуд Києва виніс минулого тижня, пишуть Волинські новини.

Генеральна прокуратура звернулася до суду із поданням про обрання щодо Трикоша запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

У суді представники прокуратури заявили, що обвинувачений вчинив службовий злочин, який віднесений законом до особливо тяжкого.

Окрім того, Трикош нібито може впливати на свідків, які перебувають у його підпорядкуванні, ще й не має бажання співпрацювати зі слідством та не визнає себе винним у скоєному злочині.

Натомість адвокат вважав подання прокуратури безпідставним. Він просив суд врахувати що Трикош є депутатом Волинської обласної ради та має на утриманні неповнолітнього сина 1998 року народження.

Окрім того, стверджував депутат, у екс-глави РДА – незадовільний стан здоров'я. Захист також наголошував, що Трикош «має позитивні характеристики з місця проживання та роботи, нагороджений подяками Президента».

Подання Генпрокуратури про взяття Трикоша під варту суд відхилив, обравши міру запобіжного заходу у вигляді застави обсягом 204 тисячі гривень.

Крім того, суд заборонив екс-голові Ратнівської РДА виїздити за кордон.

Нагадаємо, Валерія Трикоша, який перебував на посаді голови Ратнівської РДА, затримали працівники управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю 10 травня під час отримання хабара.

Як стало згодом відомо, чиновник вимагав від приватної особи за виділення їй земельної ділянки площею 2 гектари для ведення сільського господарства хабар у розмірі 50 тисяч доларів.

Органи прокуратури порушили кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.4 ст.368 (одержання хабара) КК України.

Президент Віктор Янукович звільнив Трикоша із займаної посади 17 травня.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
за ЯЙЦА и об дерево
Відповісти
Процес відмазування - пішов! От так і всюди.Чим хворий,цікаво?
Відповісти
Останні новини
Екс-голову РДА, який попався на хабарі, відпустили за 200 тисяч гривень
22 травень, 2012, 13:48