У яких сферах волиняни отримують найбільші зарплати

У яких сферах волиняни отримують найбільші зарплати
За рівнем зарплати Волинська область випередила Тернопільську, Чернівецьку, Херсонську, Чернігівську, Закарпатську та Житомирську області.

Середня заробітна плата штатних працівників Волинської області у жовтні становила 2826 гривень, (в Україні – 3509 гривень), повідомили в головному управлінні статистики області.

Найвища оплата у жовтні була у працівників, зайнятих добуванням вугілля (6071 гривня), фінансовою та страховою діяльністю (4773 гривні), виробництвом машин та устаткування (4594 гривні), виробництвом меблів (5501 гривня).

Значно менше отримували працівники, зайняті у тимчасовому розміщуванні і організації харчування, діяльності у сфері творчості, мистецтва та розваг, наданні послуг, поштовій та кур’єрській діяльності (1692-1920 гривень).

В цілому на промислових підприємствах середня зарплата становила 3692 гривні, у будівельних і транспортних організаціях – відповідно 3141 гривню і 2773 гривні, освітніх закладах – 2567 гривень, установах охорони здоров’я – 2183 гривні, сільськогосподарських підприємствах – 2278 гривень.

У 37% обстежуваних суб’єктів жовтневі заробітки не перевищували 2 тисяч гривень, де зайнято 23,5% найманих працівників області, у 42% підприємств вони були в межах від 2 до 3 тисяч гривень (зайнято 45,7% працівників), у 13% – від 3 до 4 тисяч гривень (16,4%), у 8% – перевищили 4 тисячі гривень (14,4%).

На кінець жовтня заборгованість з виплати заробітної плати становила 14 мільйонів гривень, з яких більше п’ятої частини належить економічно неактивним та збанкрутілим підприємствам.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 7
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А в ПАККО Холдинг тільки недавно люди отримали зарплату за вересень. Про жовтневу навіть ніхто не думає. Невже люди стали менше їсти, що працівникам зарплату не виплачують???
Відповісти
в луцьктепло така сама фігня(( за вересень ще не всю виплатили ,дирекція сказала живіть за власні заощядження чи нетрудові доходи ,грошей на зарплату немає((( позичяти на проїзд на роботу приходиться...слава Україні
Відповісти
А в ПАККО Холдинг тільки недавно люди отримали зарплату за вересень. Про жовтневу навіть ніхто не думає. Невже люди стали менше їсти, що працівникам зарплату не виплачують???
Відповісти
А держслужбовців взагалі сюди не приписують. Отримують свою нікчемну тисячу і ніхто не муркне в ту сторону.
Відповісти
Мда...
То нічого, що люди не більше 1218 отримують??
Відповісти
янукович втік, але казки про міфічну зп. нам тепер "нова" влада розкаже...
ось так, ми і стали рабами олігархів!
Відповісти
Ну то п...дуй в росiю - там тебе пошлють в Магадан, будеш за баланду дякувати вертухаю, що живий.
Відповісти