ДП«Волиньвугілля» закупило гірничо-шахтне обладнання у Ахметова

ДП«Волиньвугілля» закупило гірничо-шахтне обладнання у Ахметова
ДП «Волиньвугілля» 20 листопада за результатами тендерів уклало низку угод на постачання гірничо-шахтного обладнання на 35,41 мільйонів гривень.

Про це повідомляє "БУГ" з посиланням на «Вісник державних закупівель».

Понад 80% підрядів отримали три компанії:

ТОВ «Еквівес» 17,85 мільйонів гривень. Київська компанія зареєстрована на Андрія Кожу, а першим засновником була Надія Фурлик з Нової Каховки. Єдиним конкурентом було ТОВ «Південпроммаш» також з Нової Каховки.

ТОВ «Компанія Александр» 7,98 мільйонів гривень. Компанія зареєстрована кіпрську фірму «Селбері менеджмент лімітид», директором та першим засновником фірми є депутат Запорізької міськради Андрій Коноваленко, член Партії регіонів з 2005 року, входить до фракції «Мир та розвиток».

ПАТ «Криворізький завод гірничого обладнання» – 4,09 мільйонів гривень. Єдиним акціонером заводу є кіпрська компанія «Ukrainian Machine Building Holding Limited» (UMBH) з групи Ріната Ахметова. При цьому єдиним конкурентом на тендері було ТОВ «Компанія «Гірничі машини», що має такуж назву як машинобудівельний холдинг Ахметова. Ця фірма належить панамському офшору «Севард трейдінг інк. (Sevard trading inc.)». Директором ТОВки є Юлія Рибалка, також відома як бухгалтер холдингу «Гірничі машини» Ахметова.

Вартість окремих найменувань перевищує ринкові ціни. Наприклад лебідки ЛВ-25 придбано по 158 тисяч гривень, тоді як у відкритих джерелах є дані про такі пристрої по 95 тисяч гривень з ПДВ.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
ДП«Волиньвугілля» закупило гірничо-шахтне обладнання у Ахметова
01 грудень, 2014, 09:51