У луцьких маршрутках планують змінити перелік пільгових категорій громадян

У луцьких маршрутках  планують змінити перелік пільгових категорій громадян
У Луцьку перевізники не надають транспортні послуги усім пільговим категоріям громадян.

Про це стало відомо під час засідання виконавчого комітету Луцької міської ради 3 грудня.

Депутат міськради Андрій Осіпов переконує, що перелік пільгових категорій, який розміщений у кожному маршрутному таксі, вводять громадян в оману.

«Людям закон гарантує певні пільги, а у табличках, які розміщенні у маршрутках, не внесено одну категорію осіб. Я вимагаю залишити лише три категорії пільговиків – ветерани ОУН-УПА, громадяни, яким за рішенням виконкому були надані посвідчення на безоплатний проїзд, і почесні громадяни міста Луцька, яким окрім державного замовлення дозволяється безоплатний проїзд», - зазначив Осіпов.

Депутат зазначив, що у переліку пільгових громадян 7 категорій дублюються із державним замовленням. Осіпов каже, що саме через це перевізники часто відмовляють у перевезенні деяких категорій пільговиків.

«Якщо водій відмовить особі у перевезенні, то за це він може отримати штраф у розмірі 170 гривень. Виконком на два маршрути виділив 400 тисяч дотаційних коштів, які покривають витрати на пільговиків. Питання у тому, чому лише два перевізники отримали ці гроші», - розповів депутат.

Осіпов запропонував провести громадські слухання за участі перевізників та громадян пільгової категорії, щоб вирішити питання із пільговими категоріями. Також депутат запропонував виділити для перевізників дотаційні компенсації у розмірі трьох мільйонів гривень.

Але члени виконавчого комітету висловили позицію, що у зв’язку із критичною ситуацією в Україні коштів на дотацій для перевізників немає, і не прийняли зміни у загальний перелік категорій громадян, які мають право на безкоштовний проїзд.

Під час обговорення цього питання до дискусії долучились пенсіонери, які користуються послугами луцьких перевізників. Люди переконані, що їх перевізники ігнорують, і вважають, що міська влада не працює над питанням пільговиків.

Натомість заступник Луцького міського голови Тарас Яковлев висловив думку, що пільговики почали менше користуватися послугами електротранспорту, і запропонував присутнім пенсіонерам пересісти на тролейбуси.

«Я із повагою відношусь до кожного із вас. Але скажіть, хіба ви кудись поспішаєте? Ви - люди похилого віку, які знаходяться на заслуженому відпочинку, пересідайте на тролейбуси, які є усі безкоштовні для вас. Ми ввели нові маршрути і покращили їх графік руху», - заявив Яковлев.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: проблема
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 16
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
ВЛАДА! Обмежте рух пільговиків! Лише 2 пільговики на рейс і питання компенсацій дотацій зникне як і у багатьох областях. І пасажири і пільговики і водії і перевізники будуть мати спокій! Припиніть продаж посвідчень багатодітних сімей, усіх учасників, у тому числі вже і учасників АТО.
Відповісти
Робіть щось з 47 маршрутом.Першого грудня близько 21 години на зупинці по вул. Шевченка,13 чекали 47 маршрутку багато людей з дітьми. Водій зробив нагле рило і не зупинився проїхавши повз зупинку.Зразу був дзвінок на 15-80.Перевірте чи зафіксована скарга і дайте відповідь на вашому сайті.
Відповісти
Рекомендую написати на Платформу Відкрите місто
Відповісти
у Луьку такі тупорилі, що не можуть встановити у маршрутках електронний облік пасажирів? Моментально стане ясним, що ціни на проїзд захмарні...
Відповісти
А навіщо лишати три категорії пільговиків .які пропонує Осіпов? Вони не такі самі громадяни, як і решта? Для них також існує електротранспорт!!!!!
Відповісти
А для чого лишати цих три категорії,вони не такі самі громадяни?Хай іздять електротранспортом?
Відповісти
А навіщо лишати три категорії пільговиків .які пропонує Осіпов? Вони не такі самі громадяни, як і решта? Для них також існує електротранспорт!!!!!
Відповісти
47 маршрут взагалі не понятно як їздить і не дотримується графіків
Відповісти
Залишити лише 3 категорії пільговиків - це необдумане рішення. А що робити сім'ям, яких є діти-інваліди? Крім оплат за проїзд, їм ще треба збирати гроші на лікування. Інколи суми переходять за 1000 гривень на міцяць. При тому бюджет сім'ї складає 3500 гривень і є ще одна неповнолітня дитина, яка також потребує фінансів. Ми і так не отримуємо ніякої допомоги від держави.Невже важко допомогти хоча б проїздом? Депутати взагалі не думають про своїх громадян - простих смертних. Понабудовували шикарні будинки, їздять на крутих іномарках, і при тому, ще жаліються на категорії пільговиків. Краще взялися на медичну реформу. Бо є багато випадків, коли видають липові посвідчення.
Відповісти
сьогодні маршрут 9а який біля епіцетру був о 19.55 доїхав до полонки (20.55) і сказав що далі він не їде . по якому кругу він їздить?
Відповісти
Це бендерівцям, посібникам фашистів залишити пільги??? А учасникам, ветеранам ВВВ скасувати, а дітям-інвалідам? Сволочі ви безмозглі!
Відповісти
Цікаво,хто придумав ті пільги?От би все життя і попрацювавби пільгою.
Відповісти
Цікаво,хто придумав ту пільгу?Нехайби все життя і пропрацював під пільгою
Відповісти
Встановіть в маршрутках вже нарешті спеціальні ТЕРМІНАЛИ для оплати за проїзд. Виходить цікаво - ціну підіймаємо на проїзд до трьох гривень, а куди гроші ідуть не знаєм, квиточки ніхто не бере, кількість пасажирів підрахувати неможливо! БАРДАК!
Відповісти
Скажіть будь-ласка чому підняли ціну на маршрутки до 3 грн. чим це пояснюється??? Зарплати людям ж не піднімали???? А в нас як завжди ціни скачуть. чому так????
Відповісти
пане яковлєв,чим ви покращили якість тролейбусних маршрутів,-нічим.чому б маршрут номер один,номер два не продовжити до торгового центру "глобус"а ще краще до 40-го кварталу.місто давно виросло а маршрут лишився ще від "совєтів"тут і лінії додаткової прокладати не потрібно.
Відповісти
Останні новини
У луцьких маршрутках планують змінити перелік пільгових категорій громадян
03 грудень, 2014, 10:15