Причиною втрат у зоні АТО є алкоголь, - Міноборони

Причиною втрат у зоні АТО є алкоголь, - Міноборони
Міністерство оборони просить обмежити продаж алкоголю у зоні АТО через правопорушення і втрати на ґрунті пияцтва.

Головне управління роботи з особовим складом запевняє, що кожна шоста «небойова втрата» у зоні антитерористиної операції через алкоголь, - повідомляє Радіо Свобода.

«За статистикою головного управління нашого, кожний шостий випадок небойових втрат, кожна п’ята ДТП за участю військовослужбовців, практично всі випадки хуліганства, кожне п’яте порушення військової дисципліни і кожне десяте психіатричне захворювання – це наслідок зловживання спиртними напоями», – сказав керівник соціально-психологічного управління, заступник керівника головного управління роботи з особовим складом Збройних сил України Віталій Покотило.

За його словами, зловживання алкоголем серед військовослужбовців кваліфікується як дисциплінарна провина і є правопорушенням.

«По кожному випадку проводяться службові розслідування, які тягнуть за собою як дисциплінарну, так і адміністративну відповідальність, позбавляються преміальних виплат. Якщо це солдат-сержант, йдеться про суми від півтора до двох тисяч гривень. А якщо офіцерський склад – до трьох тисяч гривень позбавлення преміювання», – пояснив полковник Покотило.

За даними управління, спиртне потрапляє до рук військовослужбовців через вільний продаж спиртних у торговельних мережах, через приватних осіб з доставкою до місця розташування підрозділів.

«І навіть є дані про поширення спецслужбами сусідньої держави спиртних напоїв з додаванням шкідливих речовин», – додав Покотило.

За його словами, відомство направило листи до місцевих органів влади, державних адміністрацій Донецької й Луганської «щодо обмеження продажу спиртних напоїв на території АТО для військовослужбовців».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Давайте проведемо психіатричний експеремент - відправимо керівника соціально-психологічного управління, заступника керівника головного управління роботи з особовим складом Збройних сил України Віталія Покотило, терміном хоча б на місяць, на передову, та хай він самостійно вириє собі там хоча б зо два окопи на повний зріст та збудує хоча б одну землянку в промерзлих кам’яних пластах. А потім понюхаємо чи випадково не чутно від нього перегару ! І якщо буде чути то зразу з полковників у лейтенанти! Інакше такі заяви я трактую як загальну та свідому дискредитацію наших героїв!
Відповісти
Абсолютно згоден ы підтримую. А ще його нехай хоча б разок керівництво здасть сепарам.
Відповісти
-ще одне зло(зброя сповільненої дії) направлене на людей,і жодного виправдання цьому не може бути.з його допомогою гине більше люду, ніж на передовій
Відповісти
без оковитої ніяк не можна.
Відповісти
Після двох місяців в ато, сам почав вживати. Хоча був противник алкоголю до цього. А все це тому, що від постійного психологічного напруження починає їхати криша. Керівництво це знає, тому закриває очі. Забороны на продаж нічого не змінять)
Відповісти