Меморіал в Луцьку хочуть «ідейно» реконструювати

Меморіал в Луцьку хочуть «ідейно» реконструювати
Активісти луцьких громадських організацій пропонують змінити назву меморіалу Вічної Слави, замість Ордена Перемоги на центральній стелі повісити золотий хрест, встановити один пам’ятник всім українцям, які загинули за Батьківщину.

Про це йшлося 23 травня під час спільного засідання молодіжної та освітньої комісій міськради, повідомляють Волинські Новини.

Як пояснив голова молодіжної комісії Павло Данильчук, під час засідання Молодіжного громадського уряду Луцька представники громадських організацій обговорювали формат відзначення Дня Перемоги.

З його слів, учасники зібрання вирішили просити депутатів Луцькради звернутися до центральних органів влади з ініціативою про реконструкцію меморіалу Вічної Слави в обласному центрі.

«На реконструкцію виділяли гроші, але мені цікаво знати на що ці 4 мільйони пішли. Там тільки бруківку поклали, але нічого грандіозного більш не зроблено», - додав депутат.

Ще одна пропозиція громадських діячів – змінити назву комплексу. «Було рішення про зміну назви на меморіал Пам’яті, але в Києві його не пропустили… Щоб була назва меморіал, тобто який не лише присвячений одній події, а всім українцям», - додав обранець громади.

Також члени МГУЛа пропонують замінити Орден Перемоги, який розташований на центральній стелі, на золотий хрест створення меморіалу, присвяченого всім українцям, які загинули за Батьківщину.

«Зміна плит з інформацією про військові частини, які визволяли Луцьк. Потрібно прибрати зображення орденів та медалей. Додати дошку з назвами частин УПА. Реконструкцію пам’ятної дошки спалених сіл: інформація там - російською мовою і не в повному обсязі.

Член групи «Рідне місто» Анатолій Бірюков висловив припущення, що така реконструкція комплексу призведе до втрати об’єктом статусу пам’ятки національного значення. Тож він запропонував «не ламати, а розширювати». Для прикладу, воякам УПА встановити окремий пам’ятник на території Меморіалу.

Зрештою, подискутувавши, члени освітньої та молодіжної комісій вирішили рекомендувати депутатам взяти інформацію до уваги.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
ей богу сумасшедші
Відповісти
Останні новини
Меморіал в Луцьку хочуть «ідейно» реконструювати
24 травень, 2012, 09:43