Інспектор з пенітенціарної служби покривав свого товариша

Інспектор з пенітенціарної служби покривав свого товариша
Старшого інспектора Ковельського міськрайонного підрозділу кримінально-виконавчої інспекції Державної пенітенціарної служби України у Волинській області Ярослава Пожарного визнали винним у вчиненні адміністративного корупційного правопорушення.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури області.

Прокурорська перевірка встановила, що, виконуючи свої службові обов’язки, він вів облікову справу відносно свого товариша, колишнього працівника Ковельського місьрайвідділу міліції.

При цьому виникла суперечність між особистими інтересами старшого інспектора та його службовими повноваженнями.

Однак він, всупереч вимогам Закону України «Про засади запобігання і протидії корупції», кажуть у прокуратурі, не вжив заходів для усунення конфлікту інтересів. Безпосереднього керівника про наявність такого конфлікту працівник КВІ теж не повідомив.

Тим часом підобліковий товариш Ярослава Пожарного двічі не з’являвся для реєстрації в кримінально-виконавчій інспекції, бо перебував у Республіці Польща. Підписи ж у листі реєстрації він з дозволу старшого інспектора ставив пізніше.

Таким чином працівник КВІ сприяв ухиленню піднаглядного від виконання обов’язків, покладених на нього судом.

Ковельський міжрайонний суд, розглянувши протокол прокуратури Волинської області, визнав Ярослава Пожарного винним у вчиненні корупційного правопорушення, передбаченого ст. 172-7 Кодексу України про адміністративні правопорушення (порушення вимог щодо повідомлення про конфлікт інтересів).

На нього накладено штраф у сумі 200 грн. Постанова суду вступила в законну силу.

Відповідно до вимог ст.22 Закону України «Про засади запобігання і протидії корупції», старший інспектор КВІ Ярослав Пожарний звільнений з роботи. Штраф він уже сплатив.

Як повідомив старший помічник прокурора області з питань нагляду за додержанням законів при виконанні судових рішень у кримінальних справах, а також при застосуванні інших заходів примусового характеру, пов’язаних з обмеженням свободи громадян Олексій Решетник, задля усунення порушень Закону України «Про засади запобігання і протидії корупції» прокурор Волині вніс подання начальнику управління Державної пенітенціарної служби України в області.

За результатами розгляду подання до дисциплінарної відповідальності притягнуто начальника Ковельського міськрайонного підрозділу кримінально-виконавчої інспекції та заступника начальника управління - начальника сектору кримінально-виконавчої інспекції ДПсУ в області.

Їх переведено на посади з меншим обсягом роботи.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: корупція
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Гарно написали, та від правди далеко...
Відповісти
так-так... задрібно беруть.... на мєлких інспекторах показник зробили, а головні хабарники по управліннях жирують!!!
Відповісти
Останні новини
Інспектор з пенітенціарної служби покривав свого товариша
24 травень, 2012, 09:57