Ковельчанам нададуть чіткий графік відключень електроенергії

Ковельчанам нададуть чіткий графік відключень електроенергії
Відключення споживачів від світла без попередження обурює не лише звичайних містян, а й керівників підприємств, організацій та установ.

Так, своє невдоволення такою поведінкою енергетиків висловив директор Ковельського водопровідно-каналізаційного господарства Юрій Рибачок, - пише ПроКовель.

Рибачок зауважив, що він розуміє позицію держави щодо жорсткої економії енергоресурсів, однак воліє працювати в зрозумілих і відкритих умовах. Тому він вимагає від Ковельської філії ПАТ «Волиньобленерго» чіткого графіку відключень.

«У мене на підприємстві встановлено дороге обладнання, куплене бюджетним коштом, а з таким відключенням воно швидко зламається. Хто підприємству буде компенсовувати затрати?» - вимагав пояснення в начальника філії Юрій Рибачок.

Представник Ковельської філії ПАТ «Волиньобленерго» Віктор Одайник відповів, що від працівників філії тут нічого не залежить, мовляв, якщо міські лінії електропостачання будуть перевантажені, то, згідно з розпорядженням диспетчера оперативно-диспетчерської служби області, окремі вулиці на кілька годин будуть відімкнені від світла.

Щоправда, за його словами, ця ситуація не стосується тих вулиць, де розміщені важливі соціальні об’єкти. Вони залишатимуться зі світлом.

Віктор Одайник зазначив, що споживачі, в яких через незбалансований графік відключень зламалися електроприлади, вже позиваються проти енергетичної компанії до суду.

Начальник комунального господарства міста Олександр Балак, який був присутній під час цієї розмови, теж висловив своє негативне ставлення до безграфікових відімкнень споживачів від електромереж. Він запропонував перейняти ініціативу столичного мера, який заборонив вимикати Київ від світла.

Головний комунальник навіть запропонував винести питання про заборону відімкнення від електрики Ковеля на обговорення виконавчому комітету Ковельської міської ради з подальшим прийняттям відповідного рішення.

Олександр Балак мотивував свою позицію тим, що чув на одному з провідних телеканалів слова глави Міненерго Володимира Демчишина, який заявив, що відключень світла населенню не мало відбуватися, тому в Міністерстві планують ініціювати проведення відповідних перевірок.

Зрештою представник Ковельської філії ПАТ «Волиньобленерго» Віктор Одайник пообіцяв надати керівникам міста чіткий графік відключень. За його словами, станеться це не раніше 10 грудня.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Цікаво, де Одайнік візьме такий ГРАФІК (хіба що у шамана з бубном), а Рибачку - перш ніж обурюватись - варто було би спочатку розрахуватись з Обленерго.
Відповісти
Останні новини
Ковельчанам нададуть чіткий графік відключень електроенергії
09 грудень, 2014, 14:41