У Луцьку по-іншому реєструватимуть візові заяви, - Генконсульство Польщі

У Луцьку по-іншому реєструватимуть візові заяви, - Генконсульство Польщі
Спосіб реєстрації візових заяв до пункту прийому візових анкет в Луцьку зміниться із 15 грудня.

Про це повідомив Міхал Богданович у Генеральному консульстві Республіки Польща в Луцьку, - передає IA ZIK.

Починаючи з 15 грудня, змінюється спосіб реєстрації візових заяв до пункту прийому візових анкет в Луцьку, Рівному та Тернополі.

«З метою полегшення доступу до оформлення візових заяв, виключення явищ помилкової реєстрації та покращення комфорту обслуговування клієнтів, вводиться принцип передоплати за прийняття візової заяви у пункті прийому візових анкет. Згідно з цими правилами, заявник, який має намір подати візову заяву у пункті прийому візових анкет, повинен внести передоплату за вище згадану послугу. Технічні подробиці подаємо на сайті Консульства», – йдеться у повідомленні.

У дипломатичній установі інформують, що існує можливість отримання туристичної шенгенської візи на 2 роки. Вказівки щодо видачі довготермінових багаторазових віз в туристичних цілях для громадян України, за принципом bona fide, визначеним ст. 24 Візового Кодексу ЄС.

«Довгі візи з правом на багаторазовий в’їзд видаються: особам, які є учасниками туристичних поїздок (в тому числі неорганізований туризм), якщо вони мали раніше принаймні дві шенгенські візи в туристичних цілях (у т.ч. одна з них польська), які вони правильно використали, а також нададуть підтвердження повної оплати туристичної послуги на території Польщі на період не менший, ніж 3 дні», – йдеться в заяві.

«Така віза видається, як правило, на період 2 роки. Особам, які не мали раніше щонайменше двох шенгенських візи, можна видавати дворазові туристичні візи на період до 6 місяців, якщо вони нададуть підтверження повної оплати за туристичну послугу на території Польщі в двох різних періодах, які припадають на вище зазначений термін», – зазначають у Генконсульстві.

При цьому, тут повідомляють, що власна оплата туристичних фірм за посередництво в отриманні таких віз не може бути вищою, ніж за посередництво в отриманні одноразових віз. Якщо консул виявить використання подібної практики, це може стати причиною позбавлення акредитації.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Устроили дурдом с этими визами. Создало консульство одного посредника - визовый центр, ну ладно, пару лет можно было свободно подать заявление, и с переплатой 200 грн. получить визу. В этом году наша визовая мафия организовалась и создала при посреднике еще кучу посредников. Невозможно подать документы непосредственно в визовый центр, приходиться платить еще и за возможность зарегистрироваться на подачу документов. Сомневаюсь, что условие предоплаты что-то решит и упростит жизнь желающим получить шенгенку. Для борьбы с "мафией")) надо запретить фирмам посредникам регистрировать заявки на подачу документов.
Відповісти
Останні новини
У Луцьку по-іншому реєструватимуть візові заяви, - Генконсульство Польщі
11 грудень, 2014, 09:19