Дітей у міліції допитують, як злочинців, – Павленко

Дітей у міліції допитують, як злочинців, – Павленко
Правоохоронні органи часто ставляться до малолітніх правопорушників так само, як до дорослих рецидивістів, тому в Україні розробляється ціла низка змін до законодавства щодо затримання і допиту дітей, а також щодо проведення слідства.

Про це розповів уповноважений президента України з прав дитини Юрій Павленко, пише Дзеркало тижня.

Зокрема, за словами Павленка, затримання дитини має відбуватися без будь-якого насильства та з жорсткою відповідальністю за це посадових осіб, які його здійснюють.

«Затримання дитини має розглядатися як НП, про яку доповідають на вищий рівень, і хід дій контролюється, щоб запобігти побиттю, будь-яким порушенням прав дитини, включаючи й можливість навісити на неї інші злочини, як, на жаль, це сьогодні трапляється», – заявив він.

«Далі – місце допиту дитини. У проекті закону сьогодні є так звані зелені кімнати в райміськвідділі міліції, максимально наближені до умов життя дитини. При допиті обов’язково повинні бути присутні батьки, усе має фіксуватися. Процес допиту дитини не повинен бути таким самим, як злочинця-рецидивіста чи вбивці. Сьогодні, на жаль, часто відбувається саме так», – додав Павленко.

«Але найгірше, що й дитину – жертву злочину допитують точнісінько так само. Новим законодавством це вже виправлено: КПК передбачає, що не потрібно дитину викликати до суду давати показання. Досить це записати й продемонструвати в суді, щоб дитина не зустрічалася там зі своїм ґвалтівником. Заборонено очну ставку з участю неповнолітнього», – зазначив уповноважений президента з прав дитини.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: міліція
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Дітей у міліції допитують, як злочинців, – Павленко
27 травень, 2012, 12:18