На Волині «бурштинокопачам» обіцяють нові правила

На Волині «бурштинокопачам» обіцяють нові правила
У Волинській області планують розробити правила погодження обласною радою надання надр у користування, тому до цього часу місцевим радам рекомендують припинити «роздавати» ділянки для видобутку.

Про це повідомив голова Волинської ОДА Володимир Гунчик під час оперативної наради у понеділок, 29 грудня.

У «правилах» хочуть затвердити норми надання Волинською обласною радою дозволу на розробку родовищ глини, бурштину, піску тощо. Таким чином планують боротися із незаконним видобутком цих копалин.

До того часу, поки правил немає, голова ОДА хоче припинити виділення землі для розробки таких копалин на Волині взагалі.

Нагадаємо, на Волині вже неодноразово виявляли факти незаконного видобутку бурштину. Одна із спроб припинити його закінчилася стріляниною.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Тобто акциз вводиться на переобладнання чи і на ті що колись були переобладнані?
Відповісти
Очільник Гунчик на протязі багатьох місяців наполегливо та цілеспрямовано робить все можливе та неможливе, щоб не дозволити навести хоча б якийсь лад у сьогоднішньому виключно дикунському видобутку бурштину на Волині. Його зовсім не обходить той факт, що з кожним днем у геометричній прогресії завдається непоправної шкоди полям, лугам та лісовим масивам області, що на нелегальних копальнях гинуть та калічаться люди, а кошти, які могли б потрапити до вкрай збіднілого місцевого бюджету, йдуть на підтримку кримінальних структур та далі продовжують поглиблювати проникнення корупції у правоохоронну структуру Волинської області.
Виникає цікаве запитання – чому саме так робить наш очільник Гунчик, витрачаючи насправді титанічні зусилля ? Перелік причин такої дивної поведінки головного чиновника області досить невеликий, їх всього дві, а саме :
1. Очільник Гунчик – це звичайний квотно-професійний дилетант, який взагалі мало тямить, що саме він робить …, а так як гострота бурштинової теми та славнозвісне комсомольське минуле, не дозволяють йому перебувати осторонь, то він, з пафосом комсомольського очільника, ліпить нам у вуха весь цей мотлох про якісь спеціальні комунальні підприємства, ніби то покликані займатись бурштиновим видобутком або про те як його квотно-дилетантська команда ніби то планує розробити якісь фантастичні нові правила погодження обласною радою надання надр у користування, тому до цього часу місцевим радам він рекомендує припинити «роздавати» ділянки для видобутку. (Якщо так то нас з вами, рідні волиняни, дуже паскудні перспективи на бодай якесь майбутнє для нашої області).

2. Очільник Гунчик – це виключно квотний очільник, а тому у нього на якомусь 128 місці знаходяться усі насправді нагальні та кричущі проблеми та інтереси мешканців Волинської області. В першу чергу він, як справжнє політичне «путо», має всіма можливими та неможливими способами задовольняти усі інтимні забаганки свого квотного керівництва …!!!! І якщо хтось із тих, хто у цій ієрархії «партійно-харчового ланцюга» знаходиться згори від нашого очільника Гунчика, зацікавився особисто видобутком бурштину, однак в силу «об’єктивних» обставин на даний час не може його «проковтнути» та очолити, то наш очільник Гунчик буде плести нам все що завгодно, щоб тільки, боронь Боже, офіційно нікого навіть близько не допустити до цього ласого «пиріжка», який уже замовило його верхнє політичне керівництво. Інакше як же йому ще довести свою квотно-партійну відданість …! Фактично класичний сюжет з кримінального світу : «… ви дурні поліщуки-волиняни хоч головою об стіну бийтесь, однак це вже не ваш бурштин та не мій бурштин …! Це вже їхній бурштин …! А чий саме ми, скоріше всього так і не дізнаємось … (Якщо так то нас з вами, рідні волиняни, вже зовсім паскудні перспективи на бодай якесь майбутнє не тільки для нашої області, але і для всієї нашої України).
Ось весь надзвичайно сумний перелік причин такої поведінки нашого очільника Гунчика … Особисто мені майже все одно чи наш очільник Гунчик повний бовдур чи дрібний політичний запроданець, а можливо, що навіть і одне і друге разом …!!! Однак на душі дуже гидко від цього …! Адже в країні війна та гинуть наші патріоти, герої небесної сотні своїм життям хотіли покласти край усій цій тотальній брехні з боку бандитської влади, а в цей час наш дорогий квотно-партійно-комсомольський-очільник, з усіх своїх сил, намагається пошити у дурні усіх нас з вами …!!!!
Відповісти
Останні новини
На Волині «бурштинокопачам» обіцяють нові правила
29 грудень, 2014, 14:38