Медпрепарати на Волині закупили за втручання Антимонопольного комітету

Медпрепарати на Волині закупили за втручання Антимонопольного комітету
Лише з другої спроби і за втручання Антимонопольного комітету України швидка на Волині закупила потрібні медпрепарати.

Комунальний заклад «Волинський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» (швидка допомога) подав оголошення про заплановану закупівлю фармацевтичних препаратів (бинти, пластирі, вата, стерильні серветки, гель-пов’язка опікова) ще 10 вересня 2014 року, - повідомляє громадська активістка Ольга Бузулук.

29 вересня відбулось перше розкриття пропозицій конкурсних торгів, на які подались шість фірм: «АВАН-МЕДИКА», «Євафарм», «Волиньфарм», «ВІКО», «Торговий дім «Медсервіс», «Західмедінвест».

Найменшу ціну пропозиції запропонувала фірма «Євафарм» – 148858,40 гривень, «Торговий дім «Медсервіс» запропонував 161973,00 гривень. Однак, конкурсна комісія відхилила ці дві пропозиції через таку мотивацію: вони надали оригінали, а не копії інформаційної довідки (витягу) з Єдиного державного реєстру осіб, які вчинили корупційні правопорушення.

Таким чином, замовник вирішив закупити препарати у фірми «ВІКО» на суму 162653,00 гривень.

Одна з фірм-учасниць, «Торговий дім «Медсервіс», не погодилась з таким результатом і 20 жовтня подала скаргу в Антимонопольний комітет щодо порушення центром екстреної медичної допомоги та медицини катастроф порядку проведення процедури закупівлі. Незважаючи на це, замовник 24 жовтня все ж уклав договір з фірмою «ВІКО» про постачання фармацевтичних препаратів, хоч і не мав права це робити, оскільки тривала процедура оскарження від іншого учасника торгів.

Однак, АМКУ своїм рішенням від 20 листопада встановив, що пропозиція конкурсних торгів, а саме, ТД «Медсервіс», була відхилена неправомірно, оскільки наявність оригінала документа допускається.

Дії замовника порушили один з принципів здійснення закупівель, визначені статтею 3 Закону, а саме – об’єктивна та неупереджена оцінка пропозицій конкурсних торгів. Таким чином, АМКУ зобов’язав замовника скасувати всі рішення, прийняті після розкриття пропозицій конкурсних торгів.

У результаті, Волинський центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф визнав переможцем даних відкритих торгів фірму «Євафарм», яка запропонувала найнижчу вартість фармацевтичних препаратів. Про це йдеться у Віснику державних закупівель від 24 грудня.

До речі, фірма «Євафарм» зареєстрована у Львові. Тоді, як «Медсервіс» – у Львівській області, хоча фактична адреса – теж Львів.

Моніторинг державних закупівель фінансується міжнародним фондом «Відродження».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Медпрепарати на Волині закупили за втручання Антимонопольного комітету
05 січень, 2015, 19:09