Волинянка Майя Москвич розповіла про війну та перемир’я в зоні АТО. ВІДЕО

Волинянка Майя Москвич розповіла  про війну та перемир’я в зоні АТО. ВІДЕО
Волинянка Майя Москвич, яка вже упродовж кількох місяців перебуває у зоні АТО, розповідає, що перемир’я на ситуацію на Сході не вплинуло, а бойовики за цей час встигли добре облаштуватись.

Про це вона зазначила у студії "Громадське.ТБ" у четвер, 15 січня.

Волинянка Майя Москвич – голова Національного альянсу, боєць батальйону Нацгвардії імені Кульчицького, до складу якого входять майданівці. Дівчина вже протягом декількох місяців перебуває на Донеччині, біля Дебальцевого, у зоні проведення АТО.

Майя розповідає, що нацгвардійці не відчули позитивних змін після того, як влада оголосила про перемир’я.

«В Дебальцево перемир’я не відчувалося. Ми знали, що оголосили перемир’я і думали, що буде відчутна різниця, але її не було. Перемир’я – це більш політичний інструмент, ніж військовий», – зазначає дівчина.

За її словами, до перемир’я бійці відносились негативно, тому що не бачили його змісту.

«Можливо, воно було в Києві, але на передовій його немає. Але бойовики перемир’я дуже вдало використовували, добре облаштувались, позапускали усі механізми, а ми в цей час просто «стояли», – розповідає Москвич.

Майя зазначає, що на передовій вона не відчуває себе слабшою за інших бійців і може виконувати усі завдання на рівні з чоловіками.

«Я пішла воювати, тому що ми займалися військово-патріотичною підготовкою ще до Януковича, і в часи Януковича. Ми проводили в лісах різноманітні вишколи, вчилися воювати, бігали з дерев’яними макетами автоматів. Ми до чогось готувались, хоча не усвідомлювали, що колись буде реальна війна. Я готувалась, я вчилась, я вміла воювати. І коли почалася війна, я пішла свої навички застосовувати. Я вмію користуватись зброєю, це для мене не проблема».

Стосовно людей, які живуть на Сході країни, то Москвич впевнена, багато місцевої молоді готові вчитись та розвиватись, однак, з ними потрібно працювати”.

«Є на Сході багато хорошої молоді, яка хоче щось дізнаватись, але з населенням ніхто не працює. Тому війна там виграється не лише за допомогою зброї. Люди готові щось робити, у щось вірити, просто їм потрібно дати правильні орієнтири».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
і там встигла дати майстер-клас...
Відповісти
тебе там не бачив
Відповісти
Даю своє прізвище - перевірте якщо зможете - Цимбалюк Валерій Володимирович. А ти хто, побратиме?!
Відповісти
Дорога Майо! У мене до Вас офіційне питання" Коли Ви були після 19 лютого десь біля 35 сотні". Вас Я особисто не памятаю, бо Вас не було Була Зоя, Наташа, Катерина, Відьма яку Ви добре знаєте, а Вас не було це точно. Можливо Ви були коли Данильчук, Пісня, Пегас знімали "героїчний ФІЛЬМ ПРО 35 СОТНЮ БЕЗ САМОЇ 35 СОТНІ". дАНИЛЬЧУК ЗНИК ІЗ СОТНІ 17 ЛЮТОГО. І ВІДТОДІ СОТНЕЮ КОМАНДУВАВ ПЕГАС із яким я знайомий.Я був в Нових Петрівцях в 1 батальоні, але Вас незустрічав, хоча Вій один раз і був. А на рахунок пісні - це чмо, яке крало на Комбікормовому Заводі у хлопців свого взводу сух пайки, і боягуз притому.

П.С. Життя прожити не поле перейти. Весь Вас нацальнс - шобло .обло. Проект Мартиненка який зараз під Вальцманом. А брехати требе меньше. Короче Ви пані Майо опудало - Ви навіть не зможете підняти моральний дух у бійців в зоні АТО. Що Ви там робили, позували перед фотокамерами та розважалися. Докази в студію! Ганьба громідцькому за таких ХЕРОЇНЬ!!!
Відповісти
Комент замполіта 35 сотня побив всі рекорди
Відповісти
Останні новини
Волинянка Майя Москвич розповіла про війну та перемир’я в зоні АТО. ВІДЕО
16 січень, 2015, 13:05