Матір дитину довела до смерті

Матір дитину довела до смерті
Дитину, яка народилася хворою, 31-річна мати відмовлялася лікувати, натомість пиячила, а за дитиною не доглядала, від чого у 3 місяці дівчинка померла.

Про це – у сюжеті НТН.

Нагадаємо, трагедія сталася у селі Запілля Любомльського району. Проти матері порушили кримінальну справу.

«При народженні діагноз у неї був: гіпоксично-ішемічне ураження центральної нервової системи. Це йде ураження головного мозку, що дає ускладнення на різні життєві органи. Надалі мамі рекомендували обов'язково лікуватися і дообстежуватися у Волинській обласній дитячій клінічній лікарні, але мама жодного разу не виконала ці рекомендації», – розповіла лікар-педіатр Любомльської районної лікарні Тетяна Васенько.

Утім до місцевої клініки з немовлям жінка таки потрапила. Коли на тлі вроджених вад додалися проблеми з кишківником і легенями.
Та пробула у стаціонарі мати з немовлям менше тижня: сказала, що лікуватиме й доглядатиме доньку вдома.

Однак дитинці не ліпшало. Сільська фельдшерка розповідає: брудні пелюшки сохли просто на немовляті, а харчували його жахливо.
«Дитина була на штучному вигодовуванні сумішшю. А мама дала їй коров'яче молоко, хоча це абсолютно протипоказано», – каже завідувачка ФАПу села Запілля Катерина Соколюк.

Тримісячне немовля померло. Розтин тільця показав: через неліковані вроджені вади, запалення легенів і голод.

«Вибачте, коли при тобі ось таку ляльку розрізають і патологоанатом до мене каже: коли ця дитина останній раз їла? Кажу, я не знаю, бо я фельдшер. І він мені показує, що там не то щоби у шлунку їжі не було, а у в кішківнику їжі не було. Все було завоздушене», – згадує фельдшер.

«Зараз ми вивчаємо роботу служб у справах дітей місцевої адміністрації, яким чином вони контролювали розвиток цієї дитини, місцевий відділ міліції, в якому є відповідний відділ у справах дітей, який так само повинен був упередити ці моменти аж до вилучення дитини», повідомив любомльський міжрайонний прокурор Олег Корецький.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Матір дитину довела до смерті
30 травень, 2012, 13:30