На Волині виготовляють липові довідки та пробують відкосити від мобілізації

На Волині виготовляють липові довідки та пробують відкосити від мобілізації
Серед тих, кому не вдалося вручити повістки, є особи, які просто не відкривають двері, відмовляються брати документ або виготовляють липові довідки про інвалідність.

Про це повідомив під час оперативної наради у понеділок, 26 січня, тимчасовий виконувач обов’язків військового комісара обласного військового комісаріату Роман Кулик.

На Волині вже вручили більше 2400 повісток для проходження медогляду кандидатам на мобілізацію.

За його словами, на даний час триває перший етап 4 хвилі мобілізації (із 20 січня до 16 березня). Вже виконали 93% плану із охоплення кандидатів на мобілізацію. Із них на медогляд відправили 51% осіб, 43% виїхали за межі області без погодження із військкоматом, 3% людей не відкривають двері, 3% відмовилися брати повістки.

Роман Кулик відзначив, що також є випадки, коли батьки ідуть добровольцями, щоб не взяли дітей, адже двох людей із однієї сім’ї не можуть мобілізувати.

За його словами, є випадки, коли керівники підприємств відмовляються брати повістки для вручення своїм працівникам. Так вчинили, наприклад, на ливарному заводі у Нововолинську, відзначив він.

Також кулик повідомив про стан проходження медкомісій. Із 51% людей, які пішли їх проходити, 27% визнали приданими, 18% - не придатними, 3% дали відстрочку на лікування, 3% відправили на дообстеження у медичні заклади.

Голова ОДА Володимир Гунчик дав вказівку підлеглим забезпечити, щоб таке дообстеження тривало не більше 3 днів.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Інші новини теми
Коментарі 10
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Якраз той момент, коли треба грузинського попа Кобу Джугашвілі. Був би порядок, біля комісаріату стояла б черга з вигуками: "Я хочу захищати Вітчизну! Пропустіть без черги!".
Відповісти
...і правильно роблять що не беруть повісток....там мають бути професіонали...а не понабирали бравих вояк..які останній раз автомат бачили 30 років тому..і взагалі..за що воюєм?
Відповісти
Воюєм зате щоби і наші діти і ще внуки мучилися з дибілам-ватніками на одній територіїї...
Відповісти
300 тис. мєнтів, кільканадцять сбу-шників, тисячі кадрових військових професіоналів.Селян на убой, а пузачі - генерали кишені набивають.
Відповісти
30-40 річного віку професійні військові позвільнялися із армії по стану здоровя. Нині вони займаються бізнесом та протирають штани депутатами в обласній , міських і районних радах . Може потрібно булоб їх оглянути та призвати на службу - їх держава для чого безоплатно вчила .
Відповісти
Щодо професійних військових, то ще хочу згадати тих військових комісарів, які вже давно намастили лижі із ЗСУ через небезпеку ротації їх в АТО. Цих сволот у першу чергу треба туди відправляти, якщо на те пішло, за їхні діяння в 2014 році, особливо під час першої мобілізаційної хвилі. А також тих перевертнів в білих халатах, що їм малюють ту липу.
Бондарук, Литвин... Продовжуйте список, нехай Волинь знає своїх зненацька захворівших "героїв".
П.С. А ще питання до Хоменка: що це за безлад в його шпиталю твориться, чого це Литвин (екскомісар Вол.-Волинський) перебував у хірургічному відділенні в той час, коли деяким пораненим і покаліченим хлопцям в той самий час відмовляли в госпіталізацію через, буцімто, відсутність місць?? Це що таке твориться? До слова, хто не знає, Литвин кожних 20 хв. бігав туди-сюди по тих сходах на другий поверх, наче спецназівець якийсь, задоволено кривлячи пикою. Зовсім не справляв враження пацієнта хірургічного відділення, якому, тим більше, конче необхідна невідкладна допомога. Мабуть, з главдохтаром все владнано було наперед. Чікі-бамбоні, як каже сиціліська мафія, а хіба волинські владні, військові, лікарські і т.д. в гангстер гірші? Висновки робіть самі.
Відповісти
Всіх керівників підприємств і організацій незалежно від форм власності "в ружье", і призов піде нормально. На їх місце жінок і військових які отримали поранення в зоні АТО. При непридатності за станом здоров"я - довічне позбавлення посвідчення водія і мисливця.І менше розпускайте нюні.
Відповісти
Яроша в министры обороны, а то померать иза тупизма наших пузатых генералов как-то не хочется!!!
Відповісти
треба бути дибілом, щоб мобілізовувати звичайних пацанів на антиТЕРОРЕСТИЧНУ операцію, на якій "режим тиші"
Відповісти
що до липових довідок -правда.внас в селі сільський фельдшар відкупився без проблем.пару раз переіхав в воєнкомат з мамою ідальше попиває в барі луцький район
Відповісти
Останні новини
На Волині виготовляють липові довідки та пробують відкосити від мобілізації
26 січень, 2015, 10:00