Для лучан збільшили ставку єдиного податку: найбільше «постраждають» базарники

Для лучан збільшили ставку єдиного податку: найбільше «постраждають» базарники
Рішенням Луцької міської ради збільшили ставку податку для різних категорій підприємців, що платять єдиний податок.

Таке рішення прийняли під час сесії міської ради у середу, 28 січня.

Ставки податку збільшили на 10%, 15% чи 20% залежно від виду діяльності за Класифікатором видів економічної діяльності (КВЕД).

Наприклад, на 10% єдиний податок зросте для таких категорій: виготовлення взуття за індивідуальним замовленням, послуги з ремонту взуття, виготовлення меблів за індивідуальним замовленням, ремонт побутових приладів, домашнього та садового обладнання тощо. Повний перелік тут.

На 15%: виробництво хліба та хлібобулочних виробів; виробництво борошняних кондитерських виробів, тортів і тістечок нетривалого зберігання, виробництво сухарів і сухого печива; виробництво борошняних кондитерських виробів, тортів і тістечок тривалого зберігання, індивідуальна мистецька діяльність.

На 20% ставка зросте, наприклад, для таки категорій: виготовлення ювелірних виробів за індивідуальним замовленням, послуги перукарень, ритуальні послуги тощо. Повний перелік тут (крім індивідуальної мистецької діяльності).

Ставки збільшують із 1 лютого 2015 року.

Як пояснила начальник управління фінансів та бюджету Луцької міськради Лілія Єлова, найбільше зміни стосуються підприємців, що торгують на ринках.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 7
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Чудово. ще одне покращення що ляже на плечі простих покупців.
Відповісти
Отак. Буде як і завжди повна Ж кінцевому споживачу. Тобто це не слід сприймати як погіршення для підп, це погіршення для простих споживачів, які ці відсотки будуть змушені платити. Збільшать на 10, а ватрість зросте на 12 чи ще більше. Проста ринкова математика.
Відповісти
ДЯ-КУ-Є-МО! ЛМР і особисто Григоренку.
Відповісти
Перестаньте нити...авторам статті треба було зробити детальний розрахунок у якості прикладу...шоб показати..наскільки все складно...чи не дуже!
Відповісти
Вам там що пороблено??? Луцьк хоче зайняти перше місце у списку найдорожче для життя??? Чому постійно збільшення податків у новинах??? Ціни і так зросли вдвічі, а зарплати якими були, такими і є (якщо не меншими)!!! P.S. Ой, забула, ви ж за наші кошти планшети купите.
Відповісти
подарували мільйони з оренди старого ринку Самі недорозвинуті аби напряму в бюджет взяти від базарників. Треба вводити смертну кару за корупцію.
Відповісти
Кажіть просто, щоб людям було зрозуміло. Базарники вже давно у 2-3 рази підняли ціни, а платитимуть податок усього на 20 грн більше.
Відповісти
Останні новини
Для лучан збільшили ставку єдиного податку: найбільше «постраждають» базарники
28 січень, 2015, 13:15