На митному посту «Луцьк» затримали високопосадовців-хабарників

На митному посту «Луцьк» затримали високопосадовців-хабарників
У Луцьку викрили групу працівників митного посту «Луцьк» одразу після того, як вони одержали черговий хабар від представника комерційної структури та передали ці гроші керівнику митного посту.
Затримували зловмисників 14 листопада співробітники СБУ спільно з підрозділом внутрішньої безпеки Державної митної служби України
У прес-центрі СБУ кажуть, що службовці митного посту «Луцьк» Ягодинської митниці систематично стягували хабарі з суб’єктів зовнішньоекономічної діяльності за прискорення митного оформлення вантажів.
Серед затриманих – начальник митного посту «Луцьк», його заступник, начальник сектору та кілька інспекторів Державної митної служби України.
Встановлено, що на митному посту діяла вертикально побудована корупційна схема: протягом кожного дня керівники та інспектори митного посту протиправно одержували в середньому від 20-ти до 30-ти тисяч гривень.
Під час обшуків у службових кабінетах та помешканнях затриманих правоохоронці вилучили 150 тисяч доларів США та майже 30 тисяч гривень, незаконно отриманих від суб’єктів зовнішньоекономічної діяльності за кілька останніх днів.
Купюри були поділені та обгорнуті аркушами паперу, на яких зазначено назву фірми, суму хабара та прізвище працівника митного посту, який одержував гроші.
Також вилучено записники, у яких зловмисники обліковували зібрані митними інспекторами хабарі.
Понад десять працівників митного посту надали свідчення, що начальники примушували їх вимагати від суб’єктів ЗЕД грошові кошти, 70 відсотків яких передавалися безпосередньо керівництву посту.
За матеріалами СБУ відділ з розслідування злочинів щодо корупційних діянь Генеральною прокуратурою України порушив кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого частиною 3 статті 368 (одержання хабара) Кримінального кодексу України.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Джерело: Прес-центр СБУ
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На митному посту «Луцьк» затримали високопосадовців-хабарників
16 листопад, 2011, 13:05