Українці все більше їздять за кордон без туроператорів

Українці все більше їздять за кордон без туроператорів
Все більшає кількість українців, які воліють мандрувати самостійно – без допомоги туроператорів.

Про це пише ТСН.

За оцінками фахівців, кількість самостійних українських мандрівників вже сягає 1 млн. на рік. А потік організованих туристів сягає 1,5-1,6 млн. осіб.

У цьому виїзні українці наслідують приклад європейських туристів. Згідно з даними досліджень Eurobarometer, лише 24% європейців організовують відпустку за допомогою агентств. У той час як 70% піклуються про відпочинок самі.

Директор фонду «Демократичні ініціативи» Ірина Бекешкіна називає особистостями особливого складу українців, яким доводилось виїжджати у далекі країни.

«Це люди більш рухливі, навіть не стільки більш заможні, скільки більш самостійні», - зазначає соціолог, нагадуючи, що такі поїздки вимагають докласти немало зусиль для їх організації.

Тому невелика кількість тих, хто бачив світ – це, як правило, активні освічені жителі міст-мільйонників 25-40 років, які виїжджають на Захід у відрядження, на навчання чи просто у відпустку.

Охоче їдуть за кордон трудові мігранти із Західної України – з цього регіону до ЄС, США чи Канади встигли з'їздити 26% жителів, тоді як із Східної України лише 10%.

Перше туристичне знайомство із зарубіжжям в українців починається з Туреччини і Єгипту, при чому зазвичай ними і закінчується.

Бо візовий режим з ЄС, небагатий вибір лоукостів на вітчизняному авіаринку і обмежені фінансові можливості для далеких поїздок далеко не повний перелік бар'єрів, які не дають українцям багато і далеко мандрувати.

У Європі основна частина населення – середній клас, для представників якого звичайний чек зарубіжної поїздки складає 1-1,5 тис. євро за середньої зарплати близько 2 тис. євро.

А от українці, які заробляють в середньому 300 євро, зазвичай намагаються вкластися у 500 євро, що значно звужує їх вибір, зазначають у повідомленні.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: туризм
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Українці все більше їздять за кордон без туроператорів
01 червень, 2012, 12:38