Попри загибель людей, кримінальну справу закрили

Попри загибель людей, кримінальну справу закрили
Кримінальну справу, яку відкрили з приводу загибелі двох хлопців під завалами стіни у Луцьку на вулиці Богдана Хмельницького, 53, у жовтні 2010 року, суд скасував.

Нагадаємо, тоді обвалилася частина споруди, а також цегляний паркан висотою 4 метри на території колишньої взуттєвої фабрики.

Обвал стався, коли робітники розбирали конструкції одноповерхової споруди. Хлопці віком 19 і 21 рік, які тут працювали, загинули на місці від численних травм.

Як випливає з постанови Луцького міськрайонного суду Волинської області від 23 листопада 2011 року за номером 4-2160/11, постанову першого заступника прокурора Луцька Біляка М.Д. про порушення кримінальної справи від 05.11.2010 року за фактом порушення службовими особами ТзОВ «Фірма Любарт» вимог законодавства про охорону праці, що спричинило загибель людей, за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.271 КК України скасовано.

Скаржник, який звернувся до суду з вимогою скасувати незаконну, на його думку, постанову про порушення кримінальної справи, мотивував свої вимоги тим, що справа порушена без достатніх приводів та підстав, з порушенням норм кримінально-процесуального законодавства.

«Приймаючи рішення по скарзі, суд виходить із того, що на момент порушення кримінальної справи відносно службових осіб ТзОВ «Фірма Любарт», відсутні фактичні та достатні дані, які вказують на наявність ознак злочину саме в діях службових осіб даного товариства та свідчать про реальність конкретної події злочину», – йдеться у постанові.

ДЕТАЛЬНІШЕ ПРО БУДІВНИЦТВО НА ТЕРИТОРІЇ КОЛИШНЬОЇ ЛУЦЬКОЇ ВЗУТТЄВОЇ ФАБРИКИ ЧИТАЙТЕ У ПУБЛІКАЦІЇ «Буди Луцька. Частина 2»


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Попри загибель людей, кримінальну справу закрили
01 червень, 2012, 13:25