Волинських автоімпортерів підозрюють в ухиленні від сплати податків

Волинських автоімпортерів підозрюють в ухиленні від сплати податків
Ряд волинських підприємств, які імпортують автомототехніку і заявляють, що їх роботі заважають посадовці Волинської митниці, можуть бути причетними до ухилення від сплати податків у великих розмірах», вважає голова парламентського Комітету з питань протидії і запобігання корупції, народний депутат Єгор Соболєв.

Про це йдеться у листі Соболєва до голови Служби безпеки України Валентина Наливайченка.

Лист оприлюднив журналіст Антон Бугайчук у матеріалі «Чи повернеться Волинський клондайк? Частина друга: дивні автоімпортери» на ВолиньPost.

21 січня у Києві відбулося засідання Комітету Верховної Ради з питань запобігання і протидії корупції. На ньому були присутні представники «Всеукраїнської асоціації імпортерів автомототехніки» - нещодавно створеної громадської організації. Її представники стверджували, що Волинська митниця створює перешкоди діяльності підприємств-імпортерів.

Втім, після засідання голова Комітету Єгор Соболєв направив до керівництва СБУ лист, у якому вказав на ряд обставин, які змусили депутатів засумніватися у щирості підприємців.

Так, на засідання парламентського антикорупційного комітету прийшли представник «Всеукраїнської асоціації імпортерів автомототехніки» С. Мостинець і представник «Авто Вест Груп» О. Огородник. Вони стверджували, що Волинська митниця перешкоджає створювати окреме місце прибуття імпортних автомобілів для групи компаній ТОВ «Авто Вест Груп».

До цієї групи належать ТОВ «Роделла», ТОВ «Клеодора-М», ТОВ «АВТО ІЗІ», ТОВ «ЛКВ ГРУП», ТОВ «Трансгруп ФК», ТОВ «Трактрейд». Власне керівники цих фірм і є згаданою вище «Асоціацією імпортерів»… (Публікації на захист цих підприємств з дивною синхронністю з’являлись час від часу на сторінках окремих волинських видань, що й дало нам підстави вважати це спланованою «інформаційною війною»).

Після засідання Єгор Соболєв у листі до керівництва Служби безпеки України повідомив такі обставини:

1. Присутні на засіданні Комітету представники підприємців – С. Мостинець і О. Огородник – мають «цікаве» минуле. Зокрема Мостинець – колишній працівник спецпідрозділу «К» УСБУ у Волинській області, а Огородник – колишній начальник митного поста «Луцьк».

2. Щодо голови «Всеукраїнської асоціації імпортерів автомототехніки», (а заодно засновника більшості підприємств, що входять до неї) Юрія Матчука тільки протягом 2014 року посадові особи митного поста «Ковель» склали 23 протоколи за фактами спроб зменшити митні платежі.

3. 22 липня ГУ Міноходів у Волинській області розпочало досудове розслідування по кримінальному провадженню за фактом умисного ухилення від сплати податків та митних платежів стосовно працівників «Клеодори-М» - однієї з фірм Юрія Матчука.

4. Один із засновників підприємства «Трансгруп ФК» - високопосадовець прокуратури Донецької області.

«Діяльність зазначених осіб та намагання монополізувати імпорт транспортних засобів шляхом відкриття свого місця прибуття автотранспорту може створювати корупційну складову, у зв’язку з чим Комітет просить перевірити зазначені підприємства та причетних до них посадових осіб на предмет ухилення від сплати податків у великих розмірах», пише голова парламентського Комітету з питань протидії і запобігання корупції.

БІЛЬШЕ ЧИТАЙТЕ У МАТЕРІАЛІ «ЧИ ПОВЕРНЕТЬСЯ ВОЛИНСЬКИЙ КЛОНДАЙК? ЧАСТИНА ДРУГА: ДИВНІ АВТОІМПОРТЕРИ»

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
По-моєму Пащенко вже немає про що писати і мне одне і теж під різними назвами
Відповісти
Останні новини
Волинських автоімпортерів підозрюють в ухиленні від сплати податків
03 лютий, 2015, 08:03
Кажуть, що на митниці...
03 лютий, 2015, 07:00