На Луганщині катастрофічно потрібна допомога добровольців-медиків

На Луганщині катастрофічно потрібна допомога добровольців-медиків
У місті Попасна, що на Луганщині, гостра нестача медичних кадрів, станція «швидкої» на межі закриття, тому обласна влада звертається по допомогу до добровольців-медиків,що не побояться працювати в зоні бойових дій.

Про це йдеться на офіційному сайті голови Луганської ОДА Геннадія Москаля, - пише "Укрінформ".

«З м.Попасна, яке перебуває під постійним вогнем терористів, за останні тижні більшість населення виїхала на безпечні території. На сьогодні тут залишилося близько 4 тисяч чоловік, тоді як у мирний час було понад 20 тисяч. І хоча райдержадміністрація та представництва центральних органів влади (міліція, рятувальники, держказначейство, пенсійний фонд тощо) продовжують працювати, в місті відчувається нестача працівників комунальних служб (електрики, ремонтники водоканалу, теплокомуненерго) і особливо - медиків. Станція швидкої допомоги на межі закриття, тому облдержадміністрація запрошує в Луганську область добровольців із медичною освітою, які згодяться працювати в зоні бойових дій, надавати невідкладну допомогу й вивозити поранених мирних мешканців та військових», - повідомляє голова Луганської ОДА.

Як зазначає губернатор, сама станція швидкої допомоги буде дислокуватися в одному з населених пунктів поблизу Попасної поза зоною ураження ворожої артилерії: «Виїзди в місто здійснюватимуться тільки по завершенню обстрілів, тобто ми зробимо все, щоб уберегти медиків від небезпеки. Примусити силою місцевих медиків працювати ми не можемо, а без волонтерів швидка допомога в Попасній просто припинить свою роботу», - пише Москаль.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На Луганщині катастрофічно потрібна допомога добровольців-медиків
03 лютий, 2015, 08:46