У Луцьку погоджувальна комісія підтримала будівництво нового мікрорайону. ФОТО

У Луцьку погоджувальна комісія підтримала будівництво нового мікрорайону. ФОТО
Комісія, створена виконкомом Луцької міськради для вирішення конфлікту щодо забудови земельної ділянки в районі вулиць Конякіна-Гордіюк, вирішила підтримати забудовника.

Це питання розглядали під час засідання погоджувальної комісії щодо затвердження детального плану зонування території в районі вулиці Конякіна-Гордіюк у вівторок, 3 лютого.

Головний архітектор волинської філії «Діпромісто» (Український державний науково-дослідний інститут проектування міст) Володимир Затіраха розповів, що на ділянці у 3 гектари планують збудувати 4 будинки на 730 квартир, а також спортивний комплекс із футбольним, баскетбольним та волейбольним майданчиком, автоматизований критий гараж на 400 автомобілів і відкриту стоянку на 80 автомобілів.

Він пояснив, що після будівництва житлового комплексу у лучан буде можливість відпочивати у «зеленій зоні», яка розташована поряд та має площу близько 10 гектарів.

Затіраха пообіцяв, що після будівництва до комплексу буде заїзд із вулиці Конякіна, а також проїзд для спецтранспорту й пішохідна доріжка із вулиці Гордіюк.

Керівник координаційного центру допомоги учасникам АТО в Луцьку Ярослав Мудрик нагадав, що поки встановили 17 лучан, які віддали життя у боротьбі, а тому сім’я кожного заслуговує на квартиру.

Він розповів, що звертався до багатьох забудовників міста щодо виділення квартир, однак погодився тільки Луцький домобудівельний комбінат. Так, у житловому комплексі, який планують будувати на Конякіна-Гордіюк, генеральний директор підприємства Руслан Вайман пообіцяв надати 10 квартир.

Тому Мудрик підтримав початок будівництва, якщо у них дадуть квартири сім’ям загиблих учасників АТО.

Громадський активіст Петро Лавренюк відзначив, що житлова забудова у тому районі передбачена, а тому підстав забороняти будівництво ЛДБК немає.

Депутат міськради Сергій Сівак відзначив, що критично важливо зберегти зелену зону парку, яка була передбачена біля шовкового комбінату. На його думку, не можна дозволяти забудовувати парки та сквери міста.

«Думка громади, яка проживає в районі, повинна бути почута», - підсумував Сівак.

Представник мешканців Алла Надточій пояснила, що багато мешканців прилеглих будинків не хочуть забудови. А тому вона запропонувала перенести забудову у інше місце. Вона наголосила, що на цій території має бути стадіон. Тому Надточій запропонувала знайти інвестора, щоб він там розбудував стадіон. За її словами, такі інвестори вже є.

Натомість заступник міського голови Лариса Соколовська пояснила, що у Луцьку практично немає вільних земельних ділянок, а тому їх доводиться шукати між тими, що вже існують. А тому знайти іншу ділянку у місті для такого об’єкту наразі буде дуже важко. Натомість «ця брудна занедбана зона» стихійного стадіону, на думку Соколовської, не підходить для відпочинку дітей.

Вона пояснила, що забудовник врахував вимогу мешканців перенести стоянку та мийку, щоб вони були «не під вікнами» будинків.

Студентський активіст Назар Грищук нагадав, що в ЛДБК обіцяють збудувати на території комплексу футбольне поле та інші майданчики, які будуть кращими за футбольне поле, яке вже є.

Заступник міського голови Тарас Яковлев відзначив, що мешканці насправді просто не хочуть, щоб поряд із ними хтось будував, але наразі вони з одного боку мають вулиці, де є 15 автобусних маршрутів і зручний доступ в усі частини міста, а з іншої – зелену зону, де можна відпочити. Але міська рада має думати про все місто, а тому землю в районі Конякіна-Гордіюк освоять, хочуть того вони чи ні, адже місто розвивається.

Депутат Андрій Осіпов відзначив, що міська рада не може вказувати забудовнику, якому вже дала землю в оренду, будувати чи ні. А тому він наголосив на дотриманні прав бізнесу, який і «годує» Луцьк. Також Осіпов відзначив, що необхідно не зменшувати площу зеленої зони на Конякіна-Гордіюк.

Депутат міськради Микола Дендиберін відзначив, що ЛДБК хоче збудувати 4-поверховий спортивний комплекс, де діти зможуть займатися різним видами спорту. На думку депутата, такий комплекс зможе замінити стихійне футбольне поле.

Депутат Богдан Шиба відзначив, що ділянка мала цільове призначення під житлову забудову ще із 1990 року. А тому підстав відмовляти у дозволі почати будівництво ЛДБК наразі немає, якщо вони виконають всі соціальні зобов’язання.

У підсумку рекомендувати міській раді підтримати затвердження планування території та фактично дозволити ЛДБК будувати вирішили 37 із 53 членів комісії. Проти були 6 членів комісії. Відзначимо, що її рішення має рекомендаційну силу.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 11
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
реально "віджимають"! Які мододці керовніки зі Луцька.
Відповісти
Чого віджимають? Є півтора десятка людей одного будинку, які кажуть: "А баба Яга проти"
Відповісти
в українців завжди хата скраю на превеликий жаль...прийшли б і інші якби знали. землю продати на торгах у крайньому випадку, є куди їх потратити а не віддати в подарунок жидам.
Відповісти
Краще мешканці прибирали б парк, а не галасували. Там просто смітник.
Відповісти
Знесіть "Буратіно". Вранці я там бачив шприци.
Відповісти
так влада місцева не зацікавлена у прибирані парків і створенні нормальної цивілізованої зеленої зони та спортивних полів, а от відкати брати від забудовників дуже навіть зацікавлена. Того там вже стільки років і смітник. На жаль місць для футбольних полів стає все менше, а гидких житлових комплексів все більше.
Відповісти
Будемо шукати підтримки в наших хлопців, які повернуться з фронту. А як інакше?
Відповісти
Є мшканці-активісти, які пів року депутатів однієї фракції звинувачували у продажності (хоча ті виступали проти забудови), а увійшовши до складу погоджувальної комісії ціж мешканці не виступили проти - то хто продажний?
Відповісти
Дуже проти цього загарбництва,хіба діти будуть займатися спортом безкоштовно???
Відповісти
Дуже проти цього загарбництва,хіба діти будуть займатися спортом безкоштовно???
Відповісти
Дуже проти цього загарбництва,хіба діти будуть займатися спортом безкоштовно???
Відповісти
Останні новини
У Луцьку погоджувальна комісія підтримала будівництво нового мікрорайону. ФОТО
03 лютий, 2015, 17:43