Рада ухвалила законопроект про заборону реклами на російських телеканалах

Рада ухвалила законопроект про заборону реклами на російських телеканалах
Рада у першому читанні підтримала законопрект, який передбачає заборону трансляції в Україні реклами на неєвропейських каналах.

За відповідний проект закону № 1455 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо особливостей трансляції реклами, яка міститься у програмах та передачах іноземних телерадіоорганізацій)" проголосувало 252 народних обранця з 226 необхідних, - передає Еспресо.TV.

Змінами до законопроекту забороняється трансляція реклами, яка міститься у програмах та передачах іноземних телерадіоорганізацій, що транслюються на територію України у випадку, якщо іноземні телерадіоорганізації не підпадають під юрисдикцію країн, що входять до Європейського Союзу, або країн, які ратифікували Європейську конвенцію про транскордонне телебачення.

За словами одного з авторів законопроекту, народного депутата від "Народного фронту" Миколи Княжицького це дозволить українським каналам працювати більш ефективно.

"Частина каналів, які паплюжать Україну та працюють на боці агресора заборонена на території України, але Росія викидає мільйони на створення сотень нішових каналів, які присутні в нашому просторі, які викривлюють інформацію про України. Ми виступаємо за те, щоб захистити інформаційну безпеку держави. Для того, щоб підтримати українські канали пропонується рекламу на таких каналах забороняти",- підкреслив Княжицький.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Рада ухвалила законопроект про заборону реклами на російських телеканалах
03 лютий, 2015, 18:00