У Луцьку визначили кращих юних тенісистів

У Луцьку визначили кращих юних тенісистів
У спортивному комплексі «Олімпія» розіграли Літній кубок міського голови з тенісу, присвячений Міжнародному дню захисту дітей.

На тенісних кортах «Олімпії» 1 червня з самого ранку і до вечора змагалося 25 дітей у трьох вікових категоріях.

Привітати учасників змагань прийшов і міський голова Луцька Микола Романюк, який вручив дітям призи та побажав й надалі натхненно займатися улюбленим видом спорту. Юним спортсменам, які цього дня не стали переможцями, мер порадив більше та наполегливіше тренуватися, мовляв тільки тоді їх чекатимуть великі перемоги.
Микола Романюк і Дарина Троц, внучка Бориса Клімчука
Микола Романюк і Дарина Троц, внучка Бориса Клімчука

Як розповів організатор турнірну, тренер Тарас Рулінський, у молодшій групі перше місце зайняла Валерія Ліщук, друге – Роман Лисюк, третє – Дарина Троц.

У середній групі перше місце посів Віталій Пащенко, друге – Олександр Бортнік, третє – Анастасія Котвицька.

У старшій групі першість здобув Ігор Крисанов, друге місце – Олександр Шум, третє – Андрій Тимчишин.

«Цей турнір не єдиний у рік. Ми проводимо час від часу такі змагання, бо нагороди, медалі, грамоти, кубки дітей дуже вмотивовують. Для них це маленький крок до великого спорту», – зауважив Тарас Рулінський.

Навідався на змагання і депутат Луцької міської ради Олександр Семенюк, який сам займається великим тенісом в «Олімпії».

«От нещодавно син почав займатися тенісом. І мені б дуже хотілося, аби мій 14-ріничний Роман мене перемагав. Буду тільки радіти таким його успіхам», – розповів він.

Також цього дня у спорткомплексі відбулась і показова гра, яку продемонстрували майстер спорту, чемпіон України Ігор Соболта з Львівщини та луцький тенісист, призер всеукраїнських змагань Роман Кучеренко. Вони також продемонстрували діткам майстер-клас.

Як зазначив радник міського голови Луцька Володимир Пащенко, який спостерігав за турніром, бо сам усе життя займається цим спортом, луцькі діти мають талант до тенісу.

«На жаль, державні спортивні школи не проводять таких турнірів. У спортивних школах немає такого виду спорту як теніс. Він просто-напросто не культивується. І хоча наш президент грає у теніс, і еліта любить цей спорт, але в Україні тенісу приділяють недостатньо уваги. Тому дитячий теніс, професійний теніс у нас, на жаль, на дуже низькому рівні», – зауважив він.

«Це сімейний чоловічий спорт, який ми обожнюємо. І не тільки мій десятирічний син Віталій захоплюється тенісом, а й меншенький Марк, якому лише два з половиною рочки, вже вміє тримати ракетку і подавати м’ячі. Я дуже цим тішуся», – поділився Володимир Пащенко.

Опісля завершення змагань на дітлахів чекав солодкий стіл.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: спорт, теніс
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 12
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
міський голова чомусь вибрав дітей багатих батьків.скідьки коштує ракетка,плата за навчання,поїздка на змагання? напевно є види спорту де роблять успіхи бідні діти,то чому не порадувати їх7
Відповісти
лучанка смію не погодитися дітей не самих багатших,а тих дітей які добре грають в теніс і солодкий стіл був зроблений за рахунок міської ради та СК Олімпія і також як і Coach хотів би подакувати організаторам
Відповісти
хороша стаття VolynPost молодці!
Відповісти
стаття гарна, тільки права лучанка багато коштує і ракетка, і навчання і поїздки так чому в такий день не зібрати всіх юних тенісистів міста, а їх не 15-20, які реально приймали участь, а мінімум 100 і зробити справжній турнір міського голови де влада не піариться за рахунок юних тенісистів, а хоч що для них робить- турнір проводився за внески дітей по 100 грн, так при чому тут влада, і корти, і солодкий стіл все зроблено за рахунок грошей батьків. Мій син також приймав участь в цьому "турнірі", але надіюсь в останній раз, бо втакому фарсі мені соромно, щоб він брав участь, хоча він зіграв достойно.
Відповісти
Дітей звали всіх :)
мінімум 100 дітей? Може мінімум 1000 чи 10000?
Що ви пили після достойного останього фарсу:)
Якщо це був фарс, навіщо Ви приймали в ньому участь?:)
Вас примусили?
Міський голова був поруч з батьками Ви йому в очі сказали про піар за рахунок юних тенісистів?
Думаю Ви і Ваш син отримали те, що заслужили.


Відповісти
Ну вот люди турнир провели. Дети улыбаются, а ты решил тут покакать. Слушай нехорошо.
Відповісти
Мій син грав на цьому турнірі.
Я працюю водієм таксі і мені дуже приємно, що мене "лучанка" зарахувала в заможні батьки:)
Я думаю, що Романюк приїхав просто до дітей. Його покликали організатори і Він приїхав.
Якщо ми будемо ділити дітей на бідних і багатих, на розумних і не дуже, на українців і інших то ми повернемось або до фашизму або до комунізму.
Відповісти
А мне, как тренеру, приятно,что мои ученики показали достойный уровень игры,и были лично приглашены на этот турнир.Спасибо организаторам,а в часности Тарасу Рулинскому и Владимиру Пащенко!Настя Котвицкая и Саша Бортник,вы,МОЛОДЦЫ))))!!!!!
Відповісти
А мне, как тренеру, приятно,что мои ученики показали достойный уровень игры,и были лично приглашены на этот турнир.Спасибо организаторам,а в часности Тарасу Рулинскому и Владимиру Пащенко!Настя Котвицкая и Саша Бортник,вы,МОЛОДЦЫ))))!!!!!
Відповісти
Спасибо за модерацию,надеюсь,вы поставите мой коментарий)
Відповісти
Хотела бы отметить еще одну свою ученицу,очень таллантливую и перспективную девочку,Анастасию Верешко)
Відповісти
Я стараюсь орієнтуватися хто з дітей городських сімей є моїми клієнтами (Я - начальник відділу торгівлі п'яними проститутками), а чиїм клієнтом є я сам.
Відповісти