19 лютого на Волині: гортаючи календар

19 лютого на Волині: гортаючи календар
Сьогодні день народження у журналіста й письменника Володимира Камінського (на фото), колишнього головного тренера ФК «Волинь» Анатолія Демяненка.

Іменинники цього дня – Марія, Христина, Максим, Іван, Марфа.

Вітаємо усіх, у кого сьогодні день народження чи день ангела. Бажаємо добра, любові й нових звершень.

19 лютого 1991 року виконком Волинської облради народних депутатів прийняв рішення «Про зняття з-під охорони держави пам’ятників в області, що не становлять історичної та мистецької цінності».

З реєстру виключалися пам’ятники Карлу Марксу, Фрідріху Енгельсу, Володимиру Леніну, Михайлу Калініну, Сергію Кірову, Феліксу Дзержинському, Якову Свердлову, Надії Крупській, Василю Чапаєву, Миколі Щорсу, Ернсту Тельману, Олександру Суворову, Івану Мічуріну, а також Гармату, яка знаходилася у Луцьку на вулиці Набережній, Танк, що був на Карбишева, та Літак, що розташовувався на Рівненській.

19 лютого 2014 року - найреволюційніший день в історії луцького Майдану.

Дві тисячі волинян, які висловлювали обурення діями силовиків у Києві, зібралися на Театральному майдані.

Лучани, які прийшли на Майдан, пікетували обласне управління міліції. Зав'язалася сутичка. Міліція кидала в людей гранати з газом та, за словами протестувальників, кілька разів стріляла з "травматів". Демонстранти відповідали бруківкою та коктейлями Молотова.

Також на вулиці Грибоєдова майданівці провели переговори з заступником обласного управління МВС Володимиром Поліщуком, який підписав заяву. У документі силовики засуджували дії колег в Києві, обіцяли не застосовувати силу до волинських демонстрантів та нести службу за межами Волині.

19 лютого минулого року активісти влаштували погром в обкому КПУ та підпалили офіс регіоналів біля залізничного вокзалу, захопили будівлю ОДА і передали її Народній Раді.

Також у цей день активісти привели на сцену луцького Майдану Олександра Башкаленка і переконували написати заяву на звільнення. Він не погодився, тому його прикували до сцени наручниками і облили водою. Згодом його передали опозиції, яка віддала головного регіонала Волині колегам по партії.

19 лютого мітингувальники фактично захопили прокуратуру та отримали запевнення від начальника обласного управління СБУ, що його підлеглі - на боці народу.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.