Іноземці бояться в Україні чиновників

Іноземці бояться в Україні чиновників
Під кінець поточного року індекс інвестиційної привабливості ринку України для іноземних інвесторів впав до найнижчого рівня з моменту початку його визначення.

Зокрема, індекс в четвертому кварталі становив 2,19 бала, тоді як у третьому кварталі він був на рівні 2,56, інформує ТСН.

Бізнесмени та інвестори вказують, що головними проблемами залишаються податковий тиск та тотальна корупція. Прямі втрати від цього компанії оцінюють на рівні 100 мільйонів євро.

Окрім того, близько 250 млн євро інвестицій цих компаній «заморожені» внаслідок несприятливості бізнес-клімату.
Як зазначив президент Європейської бізнес-асоціації, яка й складає індекс, Томаш Фіала, бізнес не вірить у покращення бізнес-середовища. У судах 96% рішень виносяться на користь податкових органів. Збільшилися корупційні ставки.

За словами керівника відділу торгівлі та економіки представництва ЄС в Україні Ульріке Хауер, показник інвестиційної привабливості України погіршується, і це викликає занепокоєння в ЄС.

Незважаючи на постійні запевнення влади у впровадженні реформ, інвестори не бачать покращень у бізнес-кліматі. Потрібні системні зміни.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Іноземці бояться в Україні чиновників
21 грудень, 2011, 10:39