В Україні «спецпенсіонерам» заборонять одночасно працювати і отримувати пенсію

В Україні «спецпенсіонерам» заборонять одночасно працювати і отримувати пенсію
"Спецпенсіонери" будуть позбавлені права отримувати одночасно заробітну плату і пенсію. Вони мають обрати, або працювати, або йти на пенсію.

Про це заявив міністр соціальної політики України Павло Розенко, - передає Еспресо.TV.

"Спецпенсіонерів, за нашою ідеєю, будуть позбавлені права отримувати заробітну плату і пенсію. Це вже європейський принцип. Таким чином ми ще й підемо на омолодження і державного апарату, і суддівського, і прокурорського корпусу", - сказав міністр.

За його словами, будуть внесені певні обмеження на отримання пенсії, у тому числі пенсіонерам, які працюють: прокурорам, суддям, народним депутатам, державним чиновникам тощо. Таке правило, зазначив Розенко, не стосуватиметься звичайних пенсіонерів.

Відповідні зміни зараз розробляються і будуть внесені у Верховну Раду, які будуть стосуватися питань режимів спеціальних пенсій, посилення вимог для отримання спеціальних пенсій, збільшення необхідного страхового стажу для можливості пільгового виходу на пенсію тощо.

"Якщо нас Верховна Рада підтримає, такі ініціативи будуть прийняті і вступлять в дію вже з 1 березня", - підкреслив Розенко.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Правильно, скільки молодь буде без роботи , а пенсіонери і пенсія і заробітна плата...Може хоть вже трохи молодь почне присуватись , по роботі а так за таких і неможна навіть по службі продвинутись....
Відповісти
Люди добрі Ви ж подивіться скільки працює пенсіонерів у бюджетній сфері . Куди мають йти працювати випускники педагогічних , медичних та інших навчальних закладів... МОЛОДЬ має рухати ПРОГРЕС. Працюючим пенсіонерам однозначно має бути чи то зарплата , чи то пенсія .
Відповісти

Йоойо, а якже наш Володимир-Волинський престарелий міськй голова -пенсіонер Петро Данилович чи буде дальше працювати мером? А може пуйде на пенсію?
Бо і зарплата в нього ну дуууже висока, і пенсію йому ненька -Україна як бувшому комуно -комсоольсько-партейного функціонера виплачує з наших податків ну дуууууже і дуууже високу . І як йому дальше бути, що робити то !!!
Відповісти
Дуже вірно, а то деякі професора получають 7000+7000 і то забагато.
Відповісти
ЫЩЕ НА КОЖНИЙ СЕСИИ ПО 7000
Відповісти
Останні новини
В Україні «спецпенсіонерам» заборонять одночасно працювати і отримувати пенсію
23 лютий, 2015, 15:53