У Луцькраді закликають повернути корвет «Луцьк», який захопили терористи

У Луцькраді закликають повернути корвет «Луцьк», який захопили терористи
У Луцькій міський раді просять розібратися з корветом «Луцьк», який знаходиться в полоні російсько-терористичних військ, та повернути його до місця тимчасового базування ВМСУ в Одесі.

Про це у своєму запиті повідомив депутат Богдан Шиба під час сесії Луцької міської ради 25 лютого.

У запиті до голови Волинської ОДА Володимира Гунчика зазначає, що громада міста Луцька впродовж тривалого часу надавала шефську допомогу корвету ВМСУ «Луцьк».

«Проте, 20.03 2014 капітан корабля – капітан III-го рангу Сергій Макеєв не вжив жодних заходів для виведення судна у відкрите море, внаслідок чого «Луцьк» був захоплений російськими військами. Капітан Макеєв із переважною більшістю екіпажу перейшов на службу в ВМФ РФ, стосовно нього військовою прокуратурою відкрито кримінальне провадження», - йдеться у запиті.

За словами Богдана Шиби, екіпаж судна повинен і надалі формуватися із числа волинян, що надалі виключить можливість зради.

«Виходячи з вище наведеного, керуючись вимогами частини 7 статті 49 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», прошу Вас звернутися до найвищого керівництва України з клопотанням стосовно вжиття заходів до найвищого керівництва України з клопотанням стосовно вжиття заходів для повернення корвету «Луцьк», який знаходиться в полоні російсько-терористичних військ, до місця тимчасового базування ВМСУ в Одесі», - зазначається у документі.

Так, якщо агресор відмовиться віддавати корвет Луцьк, то громадська організація Форум українських журналістів та благодійний фонд «Останній солдат», які є ініціаторами цього звернення, розпочнуть акцію щодо розірвання договорів оренди з банківськими установами РФ, які функціонують на території міста Луцьк.

Запит Богдана Шиби депутати Луцької міської ради підтримали.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.