У Луцьку вшанували пам'ять Лесі Українки. ФОТО

У Луцьку вшанували пам'ять Лесі Українки. ФОТО
У середу, 25 лютого, у нашому місті відбулися заходи з відзначення 144-ї річниці від дня народження Лесі Українки.

Про це повідомляє прес-служба Луцької міської ради.

Народний депутат України Дмитро Лубінець, Луцький міський голова Микола Романюк, Волноваський міський голова Сергій Демченко, секретар міської ради Сергій Григоренко, перший заступник голови обласної ради Олександр Пирожик, депутати міської ради, представники творчої інтелігенції, молодь поклали квіти до підніжжя пам’ятника видатної поетеси на Театральному майдані.

До учасників заходу звернулися доктор філологічних наук, професор Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки Марія Моклиця та член Національної спілки письменників України, поет Микола Сидорчук, які згадали про життєвий шлях Лесі Українки, провели паралелі між її творчістю й останніми подіями у нашій державі. Молодь міста цитувала уривки з творів видатної поетеси.

Потому учасники заходу перейшли у Палац культури міста Луцька, де відбулася літературно-музична година «Грай, моя пісне…», присвячена 144-й річниці від дня народження великої поетеси.

У закладах культури та бібліотеках нашого міста проводяться тематичні заходи. У загальноосвітніх школах для учнів організовані бесіди та тематичні уроки, присвячені 144-ій річниці від дня народження Лесі Українки.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
який совок! капєц!
Відповісти
Нема кому слова сказати про Лесю...а хто такий "письменник Сидорчук" - ніхто не знає. Про великих треба щоб говорили авторитети, визнані, відомі (актори, письменники, науковці), а не - "кого зловили". Діти декламували - це добре. Але загальне враження про "урочистості" на площі - гнітюче, повне розчарування!
Відповісти