У Луцьку збирають підписи проти Кононовичів щодо сепаратизму. ВІДЕО

У Луцьку збирають підписи проти Кононовичів щодо сепаратизму. ВІДЕО
У Луцьку збирають підписи проти членів Комуністичної партії України Михайла та Олександра Кононовичів через провокативні дії щодо тем сепаратизму та війни між Росією та Україною, розпалювання ними ворожнечі між жителями різних регіонів України.

Про це йдеться у заяві волинян до тимчасово виконуючого обов'язки начальника управління СБУ у Волинській області Олександра Карпенка.

Зазначимо, що підписи проти луцьких комуністів збирають щодня з 10:00 до 18:00 на Театральному майдані міста у наметі «Самооборона Волині».

«Так, у мережі Youtube було поширене відео за 20 листопада 2014 року із виступом першого секретаря Центрального комітету Комсомолу України Михайла Кононовича (жителя міста Луцька, Волинської області), який у розпал бойових дій у листопаді 2014 року поїхав до міста Луганська, яке контролююється терористами, та привіз туди гуманітарну допомогу, зібрану серед жителів Волинської області», - зазначається у документі.
На відео, яке переглянуло майже 11 тисяч користувачів, комуніст Кононович перебуває серед людей у військовій формі, так званих казаків. Також він називає українську владу «київською».

«Давайте вникнемо у деталі його виступу. «Мы думали, что нас просто не выпустят из територии Украины. (Тобто Кононович, приїхавши до Луганська, вважає, що виїхав за межі України. Чи не є це ознакою сепаратистських настроїв та їх підтримки?) Вот это думали, что не выпустят. Не проверяли как бы, только пробежались...», - йдеться у заяві.

Нагадаємо, у 2014-ому голова Волинської ОДА Володимир Гунчик дав доручення прокурору Волинської області раднику Борису Кондратюку підготувати звернення до прокуратури та СБУ з проханням дати правову оцінку вчинкам і висловлюванням братів Кононовичів.

Згодом у прес-службі СБУ підтвердили, що спецслужба перевіряє Кононовичів на прояви сепаратизму.

Уже 11 лютого 2015 року Олександр Кононович взяв участь в ефірі програми «На самом деле», яку ведучий в прямому ефірі трактує як «Голос Новоросии» сепаратистського інтернет-каналу «Новосной фронт».
«Фашизм стал государственной политикой. В этом и беда», - каже про державну владу України Олександр Кононович. Ведучий у свою чергу називає українську владу «нацистская».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 10
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
В нас ВІЛЬНА ДЕМОКРАТИЧНА КРАЇНА??? Чи всі повинні думати і говорити те що хоче брехлива влада??
Відповісти
Вислови не повинні піддавати сумніву територіальну цілісність держави.А то для "танкістів" знайдуться ПТУРСи:)))
Відповісти
Так в нас демократична Україна.
І Вам не потрібно повторяти все те що хоче брехлива влада росії(хуло і Ко), а братам кононовичам місце в тюрмі біля параши, ну люблять вони ту паРашу всією душою :))
Відповісти
запущений клінічний випадок з зашкальною сволотністю.
видно якісь психологічні травми в дитинстві.
допоможе тривала ізоляція від суспільства
Відповісти
разом потрібно зібрати підписи проти нової влади
Відповісти
Ну кто же, кто, его убйот
Відповісти
повісити на площі для реальності російських змі.
Відповісти
Луцк - это германия 33.вы не надолго как и Ющенко.Сахар -25,под.масло27,солярка на посевную 30гр.Вас скоро сметут и юез подписей.
Відповісти
І шо воно меле?
Відповісти
Примитивный бред аля Какчан
думаете вы с Павликом умнее следователе СБУ???
Вот потому и туго в Украине от того что всякое чмо мнит из себя мис Марпл.
Відповісти