На луцькому підприємстві «гасили» пожежу та «рятували» людей. ФОТО

На луцькому підприємстві «гасили» пожежу та «рятували» людей. ФОТО
У Луцьку за участі служб екстренного реагування відбулося тренування дій персоналу, керівництва та формувань цивільного захисту стратегічно-важливого виробничого підприємства «Модерн-експо» на випадок надзвичайних ситуацій 27 лютого.

Під час тренувань відпрацьовали дії посадових осіб підприємства з організації та проведення практичної евакуації працюючого персоналу в сховище внаслідок артилерійського обстрілу та проведення робіт з ліквідації наслідків цієї надзвичайної ситуації, - повідомили у прес-службі ДСНС у Волинській області.

Після отримання ввідної про здійснення «бомбардування», відповідальні посадові особи підприємства організували виведення працівників корпусу №5 у спеціальне підземне сховище, перевірили наявність персоналу і з’ясували, що відсутні два чоловіка. На їх пошуки відрядили добровольців, які з’виявили, що одна людина знаходиться під завалами.

Ще один працівник «отримав» травму ноги. Йому на допомогу прибули фахівці медичної бригади підприємства, які перев’язали рани та наклали фіксуючу шину на пошкоджену ногу потерпілого. Бригада служби медицини катастроф доставила його до лікувального закладу.

Для проведення робіт з порятунку іншого потерпілого, який опинився під умовними завалами будівельних конструкцій, залучались бійці аварійно-рятувальної частини, які за допомогою спеціального обладнання «визволили» людину з-під зруйнованих вибухом елементів споруди.

Для гасіння пожежі, що трапилась внаслідок артобстрілу, першими приступили члени добровільної пожежної дружини об’єкту – від внутрішнього протипожежного водопроводу вони подали ствол на гасіння і змогли локалізувати загорання до прибуття чергових підрозділів служби порятунку «101».

Рятувальники державних формувань Управління ДСНС у Волинській області включились в апарати на стиснутому повітрі і в складі ланок газодимозахисної служби відпрацювали дії з ліквідації пожежі у виробничому цеху.

Для обстеження території підприємства на предмет наявності умовних вибухонебезпечних предметів прибула група піротехнічних робіт, фахівці якої «вилучили» небезпечні боєприпаси.

В підсумку навчань визначено, що керівництво, черговий персонал об'єкту, підрозділи оперативно-рятувальної служби порятунку «101» та інші служби цивільного захисту міста Луцька готові до виконання завдань з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій на промислових підприємствах.

Подібні навчання триватимуть і на інших об'єктах інфраструктури області відповідно за затвердженого органами влади графіку.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На луцькому підприємстві «гасили» пожежу та «рятували» людей. ФОТО
28 лютий, 2015, 11:14