Нововолинську шахту № 10 треба реорганізувати, бо вона не всіх влаштовує, - Гунчик

Нововолинську шахту № 10 треба реорганізувати, бо вона не всіх влаштовує, - Гунчик
Верховна Рада прийняла зміни до Закону України «Про Державний бюджет України на 2015 рік», врахувавши витрати на фінансування заходів на добудову шахти № 10 «Нововолинська»

Позиція обласної влади чітка – потрібно об’єктивно оцінити ситуацію у вугільній галузі Волині, - повідомляє прес-служба Волинської ОДА.

"Але потрібно оцінювати можливості вугілля, яке буде видобуватися на десятій шахті. На превеликий жаль, воно не зовсім влаштовує теплоенергетичні кампанії, тому потрібно реально підійти до аналізу проектів, які пропонують партнери. Суть цих проектів полягає у переробці вугілля на місці. Прикро, але ініціатива щодо впровадження таких проектів, чомусь не йде від керівництва шахт", – підкреслив голова Волинської облдержадміністрації Володимир Гунчик.

Наголосив він і на тому, що в першу чергу потрібно реорганізувати структуру управління ДП «Волиньвугілля», адже адміністративні витрати помітно впливають на вартість тонни вугілля.

На його думку, для перспективного розвитку ДП «Волиньвугілля» необхідно розробити програму, про яку ми говорили ще минулого року. Але документ має розробити керівництво підприємства. Моя позиція залишається незмінною: пріоритети – виплата шахтарям заборгованості із заробітної платі та розробка єдиної стратегії розвитку вугільної галузі на Волині.

Окрім того, місто Нововолинськ та селище Жовтневе не повинні розвиватися виключно за рахунок 10-ї. На цьому особливо акцентував керівник виконавчої гілки влади в області. Мовляв, потрібно відновлювати зону пріоритетного розвитку або залучати інвестиційні проекти, які будуть працювати на розвиток регіону.

"Такі проекти є, і я їх підтримую. З цього приводу вже наступного тижня заплановано ряд зустрічей із представниками бізнес-структур. Потрібно створювати робочі місця та розвивати інфраструктуру, не акцентуючи увагу на одній лише копальні", - резюмував Володимир Гунчик.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Нововолинську шахту № 10 треба реорганізувати, бо вона не всіх влаштовує, - Гунчик
05 березень, 2015, 09:52