У Ковелі вироблятимуть біопаливо на сільськогосподарських відходах

У Ковелі вироблятимуть біопаливо на сільськогосподарських відходах
Компанія «Технологічний парк «Агротехнопарк» звернулась з пропозицією щодо реалізації у Ковелі пілотного комплексного проекту з виробництва біопалива в співпраці з інвестиційним партнером – компанією «Universal Business Ventures» (США).

За їх словами, це буде завод, який перероблятиме сільськогосподарську сировину та відходи деревини, - повідомляє прес-служба Ковельської міської ради.

Міський голова Ковеля Олег Кіндер зазначив, що для міста цікаві подібні пропозиції, адже це - інвестиції і нові робочі місця. Але перед тим, як розпочинати роботу, необхідно детальніше ознайомитись з умовами виробничої діяльності, наскільки вона буде безпечною і вигідною для громади.

Директор координаційного центру інноваційної діяльності Сергій Пащенко, повідомив, що вони попередньо обговорили це питання в обласній раді, де їм і порекомендували для будівництва заводу обрати місто Ковель. Адже воно має вигідне географічне розташування для постачання сировини, необхідної для виробництва, автомобільним та залізничним транспортом. Через місто проходить міжнародна магістраль «Київ-Варшава», що полегшить в подальшому експорт продукції.

У ході розмови сторони узгодили текст Меморандуму намірів, який згодом і підписали.

У документі йдеться про підготовку спільного проекту на промисловій території міста Ковеля із створення комплексу переробки сільськогосподарської сировини на біопаливо. Термін будівництва – 2015-2018 роки. Сума інвестицій – до 158 мільйонів доларів США.

Корпорація «Universal Business Ventures» разом із партнерами працює над фінансово-інвестиційним, організаційним та техніко-технологічним забезпеченням.

Волинська обласна рада і Ковельська міська рада підтримують проект на регіональному та місцевому рівні.

Як сказали представники Київської компанії, найближчим часом у місто приїдуть представники інвестора, аби детально ознайомитись з можливими місцями розташування заводу та перейти до подальших кроків реалізації проекту.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Як огидно читати- вироблятимуть,перероблятимуть,збудують і т.д. і це впродовж років. Коли будете писати виробляють,переробляють,збудували, зробили..... Маячня якась.
Відповісти

І продовжуватимуть різати ліси та придорожні дерева на " відходи деревени" ,аби виробляти яксь там нібито важливу для економіки Волині продукцію.
Спочатку порахуйте скільки виріжуть лісу та зелених насаджень ,аби забезпечити цей завод сировиною
Наприклад у Нововолинську - " Крон-Спан" - то цей монстр за добу пожирає стільки деревини, якої вистачило аби зимою опалювати пічки та грубки в будинках невеликого села на 150 дворів.
Шкода, що Волинь і досі використовують як колонію : знищують місцеву екологію, платять копійки за сировину, ресурси,людську працю, а натомість вивозятьготоу продукцію за межі держави і .... отриують хороші прибутки.
Можливо колись керівництво області подумає над таким колоніальним використанням Волинської області
Відповісти
Останні новини
У Ковелі вироблятимуть біопаливо на сільськогосподарських відходах
05 березень, 2015, 10:15