Газову службу за 2014 рік на Волині викликали понад 13 тисяч разів

Газову службу за 2014 рік на Волині викликали понад 13 тисяч разів
Аварійно-диспетчерська служба (АДС) ПАТ «Волиньгаз» отримала 13,3 тисяч викликів по всій області у 2014 році.

Вибухів, пожеж, пов’язаних з газом, отруєння чадним газом на Волині у минулому році не було, - повідомляє прес-служба ПАТ «Волиньгаз».

У 74% із загальної кількості - це аварійні виклики, зумовлені підозрами на витік газу, підвищенням чи пониженням тиску в мережах, проблеми з використанням скрапленого газу тощо. Разом з тим щороку служба «104» фіксує більше сотні фальшивих викликів. Найчастіше подібним чином розважатися полюбляють у Луцьку і Ківерцях. У 2014 році з цих міст надійшло 52 і 30 фальшивих дзвінків відповідно.

«Після виклику аварійна служба виїжджає до місця аварії не пізніше, ніж за 5 хвилин і прибуває протягом 40 хвилин. З метою зменшення часу прибуття на виклик та економії паливо-мастильних матеріалів у минулому році вдалося частково оновити автопарк АДС Товариства», - розповів перший заступник голови правління – головний інженер Сергій Галянт.

На сьогодні триває укомплектування аварійних бригад електронними картами-схемами газопроводів. Це дозволить оперативно вивчити ситуацію та прийняти рішення як реагувати при можливих аварійних ситуаціях в мережах.

Також для автоматизованого обліку аварійних заявок в центральній диспетчерській службі було встановлено нову сучасну програму, яка дозволяє визначити об’єкт системи газопостачання з можливим витоком газу, виводить на екран інструктаж для заявника та змодельовані аварійні випадки в он-лайн режимі.

Довідково:
Аварійно-диспетчерська служба 104 ПАТ "Волиньгаз" працює 24 години на добу, 7 днів на тиждень. Аварійні виклики виконуються безкоштовно.

"Телефонуйте на 104, якщо відчули запах газу, понизився тиск в газопроводі, раптово зник газ, стався вибух або пожежа. Також викликайте «аварійку», якщо помітили, що в роботу газових мереж втручаються сторонні особи. Якщо є підозра на витік газу, не вмикайте і не вимикайте електричні прилади, не користуйтесь вогнем, відчиніть вікна та двері, вийдіть з приміщення (території), де відчуваєте запах газу та зателефонуйте на 104", - зазначають газовики.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Газову службу за 2014 рік на Волині викликали понад 13 тисяч разів
12 березень, 2015, 10:36