На Волині за видачу закордонних паспортів вимагали більше грошей

На Волині за видачу закордонних паспортів вимагали більше грошей
Прокуратура Волині просить громадян повідомляти про відомі їм
факти порушення закону працівниками міграційної служби.

Прокуратура Волинської області проводить досудове розслідування у кримінальному провадженні про незаконну діяльність працівників Луцького районного сектору Управління Державної міграційної служби України в області та Волинської філії Державного підприємства «Документ», які організували схему одержання на постійній основі незаконних доплат від громадян за оформлення і видачу документів для виїзду за кордон та довідок підтвердження проживання у прикордонній зоні, - повідомляє прес-служба прокуратури Волинської області.

Встановлено, що громадяни змушені були сплачувати посадовцям
готівкові кошти в розмірі 600 гривень за видачу паспорта для виїзду за кордон, а у випадку терміновості видачі такого документа - 900 гривень, в той час, як офіційна плата за їх видачу у 2014 році складала 377,15 гривень та 634,30 гривень відповідно.

З 1 січня 2015 року громадяни сплачували зловмисникам уже 660 гривень за видачу паспорта для виїзду за кордон, а у випадку
терміновості видачі такого паспорта - 980 гривень.

Аналогічним чином, попри те, що розмір державного мита за видачу довідки про реєстрацію місця проживання задля подальшого оформлення дозволу на перетин кордону в межах місцевого прикордонного руху складає лише 8,50 гривень, працівники підрозділу міграційної служби і державного підприємства проводили їх оформлення і видачу за умови передачі їм громадянами 120 гривень готівкою.

У подальшому незаконно одержані від громадян кошти посадовці розподіляли між собою і привласнювали.

Збираючи інформацію про факти порушення законності посадовцями Луцького районного сектору Управління Державної міграційної служби України в області та працівників Державного підприємства «Документ», прокуратура Волині звертається до громадян із проханням повідомляти про відомі їм факти таких порушень у слідчий відділ прокуратури області за адресою Луцьк, вул. Кривий Вал, 29 або телефоном - за номерами 72-22-22, 77-19-61.

За необхідності - конфіденційність гарантована.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 7
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
скажіть хто знає, скільки зараз вартує виготовити біометричний паспорт?
Відповісти
в ковелі закордонний паспорт на місяць стоїт 570 грн. приймали раніш по 30 людей на день зараз вони не можуть то приймають по 20(перевтомлюється) а точніш штучно создають очерідь на прийом паспортів, то в них станок поламавсь для другу бланків, то в віторок 10 березні вони святкують 8-м е березня не приймають, штучно створюють чергу, ще два тижня назад все було харашо, зараз черга на запісь -15 квітня( на місяць вперід) нє ну звичайно можна іти без черги- за це нада давати 100 грн. не вірите- завітайте у ковельський паспортний стіл...
Відповісти
да, у нас нічого не міняється. Може варто Вам потелефонувати по телефону який зазначений у статті. Думаю що черга тоді швидше зарухається , набагато швидше!!!
Відповісти
ви праві в нас нічого не міняється. скажіть а смисл мені телефонувати. колись я постійно телефонув на гарячу лінію пульс, поповоду вяток на митниці, штучно створених черг і так далі- кажуть будуть прийняті міри. в загальному телефонував разів з 10- їм однаково. ніхто нічого не робив. правда щас поміняли погранців на митниці, ал все лишилось, вся системи, всі схеми на місці всім вони добре відомі( можу написати в двох словах) і ніхто нічого не робить.....
Відповісти
А скільки у вас коштує оформлення закордонного паспорта?
Відповісти
Зі статті випливає, що і на мені "нагріли" руки. Восени 2013 року здавав документи на малий прикордонний рух. В цій "конторці" дівчина запропонувала за видачу довідки про реєстрацію місця проживання або 120 грн на руки готівкою, або сплатити в банку і принести квитанцію. Я сплатив готівкою задля зручності. Тепер факт шахрайства щодо мене ніяк не зміг би документально підтвердити, лише на словах. Впевнений, що аналогічна ситуація у тисяч волинян. Питання тепер ще й в іншому: а де весь цей час була прокуратура, поки спритники роками спокійно набивали собі кишені?
Відповісти
Підкажіть будь ласка!!!!!Ми з чоловіком навіть незадумувались про виїзд в Польшу на роботу.Пропозиція поступила від знайомих.Вони "благали нас"їхати,що поїдуть багато людей,обіцяли дуже хороші умови.Ми вагались,міркували.....заплатили в кредо банку за реєстрацію тільки,паспорти у нас були вже.У нас взяли копії паспортів і інн кодів і пропали на 3 місяці тут появились кажуть їдете тільки ви 2є бо документи прийшли тільки на вас...потрібно оплатити 100 доларів за документи і відкривати терміново візу.а якщо ми невідкриваємо то всеодно мусимо гроші віддати.Ми пішли відкривати але грошей ще не платили.Перед відкриттям нам пообіцяли що витрат більше небуде і що заплатити ми зможемо після того як заробимо.І тут відкриваємо візи і ці люди знову пропадають з'являються за 2 тиждні і вимагають знову гроші за документи а вакансій не надають і ще погрожують.Підкажіть як діяти?
Відповісти
Останні новини
На Волині за видачу закордонних паспортів вимагали більше грошей
12 березень, 2015, 12:05