Обвал будинку у Луцьку: магазин на першому поверсі став валитися ще 2 дні тому

Обвал будинку у Луцьку: магазин на першому поверсі став валитися ще 2 дні тому
Мешканці будинку, що на вулиці Рівненській, 109, у Луцьку, вину за обвал покладають на меблевий магазин, розташований на першому поверсі.

Люди розповідають, як протягом останніх кількох років вони спостерігали за тим, як розбирали несучі конструкції на першому поверсі магазину «Ліга-нова» – мовляв, для того, щоб зробити просторі зали.

Житель із третього під’їзду Сергій Боруцький каже, що раніше на першому поверсі був гастроном. За його словами, там були різні відділи, між кожним – перегородки, і широких залів не було.
Чоловік розповів, що в день обвалу в одній із квартир четвертого під’їзду заклинило броньовані двері. Щоб вони відчинилися – їх навіть довелося підрізати.

Одна з мешканок опечатаного другого під’їзду Людмила зазначила, що свого часу в меблевому магазині позабирали колони, які були в гастрономі.

За її словами, за 2 дні до обвалу зі стіни магазину на першому поверсі із зовнішньої сторони будинку обвалився кондиціонер, який до того ж потягнув за собою кілька цеглин.

Інформацію про обвал кондиціонера підтвердили й інші мешканці.

Людмила зауважила, що протягом двох останніх років вона постійно чула дивні вібрації. Каже, вони йшли від кондиціонерів, і від цього трусило батареї.

Як зазначила заступник луцького міського голови Лариса Соколовська, всі документи щодо будівельних робіт, які велися у магазині, зараз опрацьовують відповідні служби, в тому числі і прокуратура.

Соколовська повідомила, що після 2004 року, коли магазин був прийнятий в експлуатацію, там ще відбувалося перепланування.

«Помітили там негатив, але я зараз не буду конкретно говорити і звинувачувати. Висновки дасть комісія», – сказала заступниця мера.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Інші новини теми
Коментарі 4
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
ночью по луцку носятся многотонные грузовики а гаи этого не видит бо зелени очи заслепляют
Відповісти
Да тому магазину 10 лет уже. И ремонт там не делали в течении этих лет.

Колонны в таких домах только по центральной стене, это стандартная серия. Никто их не сносил. А если бы снесли то уже б на следующий день такое случилось.

Мои соболезнования!
Відповісти
а разве над магазином жилец не расширял себе проем на балкон? почему об этом никто не говорит?
Відповісти
Ваші співчуття, пане Гость, не повернуть ні людські життя, ні зіпсовану психіку та майно людям! Гроші в нашій державі вирішують все і вони ж вирішили долі жителів будинку, коли міська влада дала дозвіл на розширення магазину.
Відповісти
Останні новини
Обвал будинку у Луцьку: магазин на першому поверсі став валитися ще 2 дні тому
11 червень, 2012, 11:50