Чи їстимуть волинську курятину за кордоном. ФОТО

Чи їстимуть волинську курятину за  кордоном. ФОТО
ТзОВ «Птахокомплекс «Губин», що входить в Агропромислову групу «Пан Курчак», готує до відкриття модернізований цех забою та переробки птиці, звідки будуть збувати продукцію не лише по Україні, а й в країни Близького Сходу та Середньої Азії.

Як розповів заступник директора ТОВ «Птахокомплекс «Губин» Олег Паращук, цех почали будувати у 2012 році, а вже в березні 2015 року об’єкт здали в експлуатацію.

Нині в забійному цеху тривають пусконалагоджувальні роботи, - розповів під час екскурсії на виробництво, яку організували для журналістів, Олег Паращук.

«Складність в тому, що потрібно навчити робітників працювати на сучасному європейському обладнанні, адже до тепер такого досвіду роботи вони не мали. Тому перші тижні персоналу доводилося працювати понаднормово. За ці відпрацьовані години з людьми розрахуються. Крім того, вже з березня на підприємстві запроваджують нову систему оплати праці, відповідно до якої у працівників зросте заробітна плата», - мовить він.

В новозбудованому цеху нині працює 150 людей. Як розповів Олег Паращук, планується збільшення кількості працівників.

Основними умовами до відбору персоналу є наявність санітарної книжки, адже на підприємстві мають працювати здорові робітники, бо вони контактують з продукцією, яка потім потрапляє до споживача, а також бажання працювати.

Окрім створення нових робочих місць, ТОВ «Птахокомплекс «Губин» вже п’ять років поспіль допомагає інтернатам та будинкам милосердя, де опікуються немічними та одинокими людьми похилого віку. Так, щомісяця вони отримують м’ясну продукцію безкоштовно.

«Підприємство торік перерахувало в бюджети різних рівнів 15 мільйонів гривень податків і зборів, а це дає можливість розвиватись інфраструктурі міста. Окрім цього, кожного місяця виділяємо 60 тисяч гривень на АТО», - констатував заступник керівника підприємства.

Нині ТзОВ «Птахокомплекс «Губин» працює над підтвердженням якості продукції відповідними сертифікатами. Зокрема, на новому комплексі забою будуть запроваджені міжнародні системи
управління якістю ISO 22000 та аналізу ризиків у критичних контрольних точках HACCP.

Ці сертифікати дозволять експортувати волинську курятину в країни Європи.

Також, за словами Олега Паращука, підприємство планує отримати Сертифікат Халяль. Саме він дозволить експортувати волинську курятину в ісламські країни.

Як стало відомо з офіційного сайту АПГ «Пан Курчак», вже домовлено, що в Нововолинську постійно працюватиме представник Центру досліджень та сертифікації Халяль «Альраід». Він стежитиме, щоб були дотримані мусульманські традиції при забої птиці.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Чи їстимуть волинську курятину за кордоном. ФОТО
20 березень, 2015, 12:57
На Волині затримали злодія
20 березень, 2015, 12:26