Волинським студентам читатимуть лекції з ІТ

Волинським студентам читатимуть лекції з ІТ
У Луцьку започаткували практику проведення лекцій для вільного відвідування.

Ініціаторами виступили Луцький-ІТ кластер та Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, які таким чином планують актуалізувати знання студентів у сфері ІТ та максимально наблизити їх до вимог сучасного ІТ-ринку, - повідомляють організатори.

Лекції відбуватимуться щотижня на базі кафедри математики СНУ ім. Лесі Українки, їх читатимуть спеціалісти-практики ІТ-компаній Луцька, члени Луцького ІТ-кластеру.

Зокрема, у рамках проекту Edu-Up від Луцького ІТ-кластеру відбулася відкрита лекція на базі математичного факультет СНУ ім. Лесі Українки “Що таке веб, та як знайти своє місце у ньому”.

Лекція була вступного характеру та для студентів СНУ та всіх охочих дізнатися більше про веб. Серед сотні присутніх на лекції були студенти СНУ, ЛНТУ, викладачі, практики та зацікавлені у сфері ІТ. Вступну лекцію читав викладач школи веб-програмування OxIT, який співпрацює з компанією InternetDevels, Іван Тібеж.

Він розказав присутнім про основні поняття у веб, історію Інтернету та специфіку роботи, базові технології створення веб-сайтів та визначив такі поняття як front-end і Back-end.

Також торкнулися теми доменів, хостингу, дизайну та прототипів, поговорили про responsive design та кросс-браузери, в загальних рисах пояснили, що таке SEO. У другій частині вступної лекції йшлося про те, як початківцям шукати себе у вебі. Зокрема, приділили увагу різноманітним професіям, які є у сфері веб-програмування та коротко пояснили, чого краще не писати у резюме.

Окрім того, усі присутні почули рекомендації щодо проходження співбесід та інтерв’ю. Іван Тібеж наголосив, що для початківців важливо спробувати себе у всьому, а також приділяти увагу самонавчанню онлайн.

Наступна лекція від Луцького ІТ-кластеру у рамках проекту Edu-up відбудеться 26 березня на математичного факультету СНУ ім. Лесі Українки та матиме прикладний характер.

Наразі формують список лекцій з переліком тематик, які зможуть відвідвати як студенти, так і всі зацікавлені в ІТ-сфері.

Довідка:

Проект Edu Up започаткований активом Луцького ІТ-кластеру та спрямований на оновлення та актуалізацію навчальних програм, дотичних до ІТ, у луцьких вишах.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Лекції безкоштовні?
Відповісти
Останні новини
Волинським студентам читатимуть лекції з ІТ
20 березень, 2015, 13:12