Фото дружини Порошенка у потязі назвали «фейковим». ФОТО

Фото дружини Порошенка у потязі назвали «фейковим». ФОТО
У соціальній мережі Facebook набирає популярність фотографія дружини президента України Петра Порошенка, яка їздить у звичайних поїздах разом з простими людьми. За кілька днів опублікована фотографія дружини Порошенка набрала кілька тисяч «лайків» і сотні «репостів», інформує Zaxid.net посилаючись на видання AIN.UA.

Редакції видання AIN.UA вдалося з'ясувати, що людини, яка нібито розмістила цей допис у Facebook, не існує, а медійний «галас» навколо цієї історії був штучно розкручений інтернет-ботом.

Нагадаємо, що фотофакт опублікував Григорій Іванченко, який, судячи з інформації у профілі користувача, живе у Харкові і працює на місцевому тракторному заводі. Однак, переконливий доказ того, що акаунт Григорія Іванченко веде бот, до редакції AIN.UA прислав один з користувачів мережі, який назвався Андрієм але своєї особи не розкрив.

Вподобана усіма фотографія Марини Порошенко з'явилася у Facebook 25 березня. Розмістив її Григорій Іванченко, який нібито їхав в одному вагоні потягу «Харків-Київ» з першою леді, сфотографував її і відразу виклав фото в соціальну мережу.

«Ми вирішили попорпатися глибше і з'ясувати, що ж це за така цікава людина, яка працює на Харківському тракторному заводі, і якому пощастило сфотографувати Марину Порошенко у потязі», - написав Андрій.

За його даними, у соцмережах дійсно існує давно зареєстрований і правдивий аккаунт Григорія Іванченка. Як виявилося, людина на фото аккаунту насправді живе у Татарстані і є російським скульптором, а в якості соціальної мережі використовує «Мой Мир» від Mail.ru.

«Судячи із стрічки і фотографій, росіянин не має ніякого відношення ні до України, ні до Харківському тракторного заводу», - визначив користувач.

Про те, що харків'янин Григорій - це вигаданий персонаж, свідчить і безліч непрямих ознак. Наприклад, в перші кілька днів після реєстрації він розмістив у соціальній мережі більше 20 записів. Після цього його активність дещо знизилася, і за кілька минулих місяців він розмістив тільки 9 постів. З трьох десятків записів Григорія більша частина - це перепис зі сторінок популярних видань або блогерів.

Більш того, фотографія з Мариною Порошенко - це його перший запис зроблений з мобільного телефону із зазначенням геоприв'язки до місця зйомки.

А за кілька хвилин до того, як він зробив «сенсаційну» фотографію з першою леді, він додав інформацію про те, що працює на Харківському тракторному заводі.

Для з'ясування обставин редакція спробувала зв'язатися з людиною, яка веде аккаунт Григорія Іванченка в Facebook, але відповіді не отримала.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
вже брехня майдаунив поперек горла стоить ще син пети голодомора в ато так воював як жинка поиздами издить
Відповісти
Останні новини
Фото дружини Порошенка у потязі назвали «фейковим». ФОТО
28 березень, 2015, 19:33